video gaz metan câştigă derbiul judeţean cu csu sibiu. mediaşul s-a impus 86-95. vezi declaraţiile antrenorilor!

Mitchell a fost jucătorul providenţial pentru medieşeni, amerianul înscriind numai puţin de 36 de puncte pentru Gaz Metan. Nikita Khartchenkov şi Kerase au fost cei mai buni în tabăra echipei lui Cătălin Vulc.

Sala Transilvania a fost arhiplină la cel mai aşteptat meci al toamnei pentru fanii baschetului sibian. CSU Sibiu şi Gaz Metan Mediaş au oferit un spectacol agreabil asistenţei. Medieşenii au început în forţă şi au condus pe tabelă până în minutul şapte, atunci când CSU a trecut în avantaj, 17-16, după un coş al rusului Khartchenkov.

Sibiul a terminat în avantaj sfertul 1, scor 25-22, dar în numai un minut, la reluarea meciului, medieşenii au marcat de trei ori şi au dus scorul la 25-29 pe tabelă. Mitchell a făcut ce a vrut pe teren, iar de partea cealaltă Riley şi Wisseh au ţinut Sibiul în joc. Chiar şi aşa medieşenii au intrat la pauză în avantaj, scor 41-51.

Sfertul trei a adus o recuperare din diferenţă de doar două puncte pentru sibieni, asta şi în condiţiile în care Kearse nu a mai nimerit nici el inelul de la trei puncte, la fel de bine ca în prima parte, iar medieşenii l-au “citit” pe Wisseh şi l-au blocat eficient pe American.

Nici liberele nu au mai intrat Sibiului, asta în timp ce Mitchell a continuat să uimească prin eficienţa lui. În aceste condiţii medieşenii s-au impus cu 86-95, dar CSU a lăsat o impresie bună propriilor fani, asistenţa aplaudându-I la final pe jucătorii lui Cătălin Vulc.

CSU Sibiu:

Riley 15, Kearse 19, Austin 3, Crăciun 11, Wisseh 18, Khartchenkov 20

Gaz Metan:

Moore 3, Mitchell 36, Drăguşin 9, Dumitrescu 3, Ivanovic 13, Howell 15, Jucan 2, Nicoară 14

Teleabă: “Sibiul are echipă bună”

“Totdeauna eu pun accent pe jocul de echipă. Mitchell a făcut un meci foarte bun astăzi. De altfel toată echipa a jucat bine. Sibiul a jucat bine în ultimele etape şi m-am temut de acest meci. Am pregătit foarte atent această partidă şi am încercat să oprim jocul în viteză al Sibiului. Arbitrajul consider că a fost echitabil, iar dacă au fost unele greşeli, acelea au fost de ambele părţi. Cred că Sibiul are o echipă bună. Multă lume ne consider favoriţi la titlu, dar noi vrem să ne concentrăm bine de la un meci la altul şi să câştigăm. E lung drum până la finele campionatului”, a spus la final Ovidiu Teleabă.

Cătălin Vulc: “Am fost mulţumit de dăruirea echipei”

“A fost un meci greu. Ne aşteptam la aşa ceva. Problema a fost în apărare la recuperare, unde nu am fost foarte atenţi şi evident la aruncările libere. Avem 9 libere ratate şi cred că este puţin prea mult. Din păcate în acest an singurul jucător roman care poate să joace un meci, este Crăciun. Am fost mulţumit de dăruire şi de determinarea jucătorilor. Din păcate nu a fost să fie. În iarnă dacă vom găsi bani, vom încerca să mai aducem un jucător în plus care să ne poată ajuta.”, a spus antrenorul principal al lui CSU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu