povestea fotografului sibian care l-a pozat pe băsescu râzând cu gura până la urechi între preoți, publicată în presa centrală

povestea fotografului sibian care l-a pozat pe băsescu râzând cu gura până la urechi între preoți, publicată în presa centralăSebastian Marcovici, colaborator şi cu Ora de Sibiu,  s-a împrumutat în bancă pentru a îşi cumpăra aparate foto profesionale şi s-a şcolit în Germania ca să ajungă după şapte ani un fotograf profesionist şi apreciat, anunţă adevarul.ro.

Internetul „duduie” în aceste zile cu o fotografie care îl arată pe preşedintele Train Băsescu, cum râde cu gura până la urechi, în mijlocul a zeci de preoţi, în faţa catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Adevărul vă dezvăluie în cele de urmează povestea frumoasă, frapantă dar pe alocuri şi dramatică, a tânărului ce a imortalizat acest instantaneu.
Sebastian Marcovici, sibian get-beget, s-a apucat de fotografie în urmă cu şapte ani. „Provenind dintr-o familie de artişti care fac muzică, mereu am avut o înclinaţie către arte ca să spun aşa. Am ales însă artele vizuale. Am făcut facultatea de fotografie de la Munchen. Iniţial am dat la Cluj la Foto, dar am avut ocazia să plec în Germania şi nu am ratat-o, mai ales că ştiu bine şi limba germană”, începe să povestească cel care a colaborat şi cu Adevărul.

Sebastian a testat până acum zeci de aparate foto şi vorbeşte cu plăcere despre pasiunea lui, dar şi cum alege să imortalizeze evenimentele la care merge.

„Primul aparat a fost un Praktica pe film. Cu el am învăţat şi am crescut în facultate…  A urmat apoi o perioadă în care am avut parte de aparate mai proaste. Lucrez acum numai pe Nikon şi sunt mulţumit. Trebuie să ai experienţe multe ca să alegi aparatul potrivit. Cel mai de suflet aparat este un Nikon D300 cu care am făcut nişte poze incredibile zic eu. Trebuie să ai cumva aparatul atât de bun încât să te asculte. De exemplu aparatul pe care îl aveam până de curând am simţit că nu mai ţine pasul cu mine” explică cel a cărui parteneră din viaţa de zi cu zi, este tot fotograf profesionist.

Mărturisire: „Alţii iau credit ca îşi cumpere maşini, iar eu pentru aparatură foto”
Cine crede că Sebastian se lăfăie în bani şi că o poză ca cea cu Băsescu îl va îmbogăţii peste noapte, se înşeală amarnic. Tânărul fotograf a mărturisit că aparatura de care se foloseşte e cumpărată cu bani împrumutaţi din bănci.

Nu ştiu dacă lumea înţelege alegerile mele. În ziua de azi românii îşi iau credite ca să îşi cumpere maşini, case sau electrocasnice de ultimul răgnet. Eu am luat bani ca să cumpăr aparate şi obiective. Sincer am investit până acum peste 10.000 de euro. Am luat împrumut din bancă, pentru că altfel nu ai cum să câştigi atât de bine ca fotograf, încât să îţi permiţi să cumperi aparatura cu bani „cash”. Vă mărturisesc că pentru aparatul pe care îl am acum, am luat un credit în bancă pe şapte ani de zile” afirmă Marcovici.

Află de ce vrea Marcovici să plece din România şi de ce fotograful spune că poza cu Băsescu nu este cea mai importantă din cariera sa de pe adevarul.ro

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. e plina lumea de nebuni. printre care si fotograful asta. pe poza asta trebuia sa ia suficienti bani incat sa-si plateasca imprumutul pentru scule. dar prostia se plateste. :)))

  2. Foarte buna poza. Ce sa faca si Basescu in mijlocul acelora in costume caraghioase. O fi crezut ca-i carnaval 🙂