o seară “in memoriam adrian păunescu”. se lansează cenaclul national cu numele poetului

o seară “in memoriam adrian păunescu”. se lansează cenaclul national cu numele poetuluiAsociatia “Impreuna pentru Sibiu”, Asociatia “Phoenix OD” Sibiu, Clubul de Jazz Sibiu, Fundatia “Hermannstadt Pro Jazz” si Imperium va anunta cu mandrie lansarea Cenaclului National “Adrian Paunescu”.

Acum un an, media romaneasca ne prezenta cu regret o mare pierdere pentru cultura si societatea noastra. Acum un an, Omul Adrian Paunescu ne parasea si ne lasa in urma multe volume de poezie, proza, nenumarate articole de presa dar si o mostenire pe care vom incerca sa o ducem mai departe: “Cenaclul Flacara”.

Asociatia “Impreuna pentru Sibiu”, Asociatia “Phoenix OD” Sibiu, Clubul de Jazz Sibiu, Fundatia “Hermannstadt Pro Jazz” si Imperium va anunta cu mandrie lansarea Cenaclului National “Adrian Paunescu”. Miercuri 2 Noiembrie, initiatorii acestui proiect: Catalin Racila si Alexandru Brasovean va asteapta la Imperium la un eveniment care va face cinste orasului nostru si care isi doreste sa comemoreze una din cele mai puternice voci a natiunii noastre dinainte de 1989 !

“Cenaclul National “Adrian Paunescu” inseamna in primul rand reafirmarea unei noi generatii si va oferi libera exprimare prin arta (poezie, pictura, arhitectura, muzica, etc.) a sentimentelor fiecaruia. Incercam reinventarea unei elite a artei ! Ce poate fi mai frumos decat sa compui in timp ce asculti jazz in fiecare miercuri, iar martea sa ai ocazia sa iti reciti poeziile in cadrul serii de folk ? Ce poate fi mai interesant decat sa faci parte dintr-o comunitate elitista a oamenilor de cultura ? Ce poate fi mai puternica decat apartenenta la un grup care iti da forta interioara pentru a reusi in exterior ? Pentru a cinsti asa cum se cuvine un mare om de cultura am decis sa invitam cu ajutorul comunitatii o serie de nume mari care vor concerta pentru cei care cu adevarat apreciaza arta. Andrei Paunescu, fiul regretatului om de cultura ne va face onoarea de a fi prezent cu trupa sa; pe aceeasi scena va fi prezent si marele Victor Socaciu, iar o mare parte din muzicienii sibieni vor fi si ei prezenti: Folk Society Band, Silex si Donie, Dan Herciu, Dan Oswald, Nelutu Petcu, Calin Samarghitan si Amalia Capruci”, au explicat iniţiatorii proiectului.

 

Ultima oră

Comentariul meu