joi începe festivalul naţional studeţesc de dans sibiu 2011

joi începe festivalul naţional studeţesc de dans sibiu 2011Festivalul Naţional Studenţesc de Dans organizat pentru a 8-a oară consecutiv la Sibiu de Casa de Cultură a Studenţilor îşi va deschide porţile joi 3 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Organizat sub formă de competiţie festivalul va reuni pe scena de la Sibiu formaţii studenţeşti ce au trecut de preselecţia din centrele universitare pe care le reprezintă. Astfel un număr de maxim două formaţii din centrele universitare Alba-Iulia, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Petroşani, Timişoara şi bineînţeles Sibiu se vor întrece pentru a câştiga Trofeul şi simpatia publicului.

Trofeul Festivalului este transmisibil şi a fost adjudecat până în prezent de formaţiile X-TAZY din Cluj-Napoca (2005), MICROBIS din Sibiu (2006), ELEGANCE din Iaşi (2007), M&M din Sibiu (2008), STANCE din Galaţi (2009) şi JUMP IN din Cluj-Napoca (2010).

Prima şi a doua seară a Festivalului sunt dedicate competiţiei. Concursul este organizat pe cinci secţiuni (ansambluri, formaţii, grupuri, duete, solo) şi nouă genuri — Dans Clasic, Dans Modern, Dans de Caracter, Show Dans Sportiv, Dans cu temă impusă (programate în prima seară de concurs) şi — Dans Contemporan, Jazz-Dance, Show-Revue, Street-Dance (programate în a doua seară de concurs).

Juriul de specialitate va puncta originalitatea, compoziţia coregrafică, valoarea interpretativă şi impresia artistică. Juriul este format din prof.univ.dr. Dan-Anton Vasiliu (teatrolog-filmolog, Cancelar/Secretar ştiinţific al Senatului UNATC), dr. Ovidiu Lazăr (regizor), Cosma Levi Lennon (coregraf, arbitru internaţional Hip Hop), Alfred Schib (multiplu campion naţional de dans sportiv, arbitru internaţional), Nicolae Spirescu (critic de balet), Nicolae Popa (fost prim balerin la „Teatrul Liric” Craiova), Mihail Mândruţiu (Coregraf, pedagog de studii la Opera Naţională Română – 2009)

Ultima seară a festivalului include Gala premianţilor şi spectacolul de teatru-dans „Ultima Îmbucătură din… Dragoste” susţinut de Compania de dans Microbis. Pornind de la scene istorice, Hugo Wolff, cel care semnează coregrafia acestui spectacol, a transpus în dans momente din istoria neagră a Europei. Compania de Dans Microbis prezintă o creaţie construită într-un „lagăr al morţii”, o poveste de dragoste şi ură istorisită prin dans şi muzică.

Expoziţia de fotografie, „MOMENT” a artistului fotograf Scott Eastman este un remember al ediţiilor trecute ale Festivalului, iar expoziţia de pictură „HAPPINIESS” a soţilor Bianca şi Cosmin Crucean al cărui vernisaj este programat în deschiderea Festivalului reprezintă o punte între arte. Celelalte evenimente adiacente festivalului: mesele rotunde „Coregraf versus dansator“ atelierele de dans precum şi dezbaterea „Arena Dansului” au drept scop stimularea comunicării, competitivităţii, creativităţii şi ridicarea nivelului artistic şi interpretativ în domeniul dansului.

În urmă cu exact opt ani vă invitam la cea mai mare mişcare studenţească de dans din ţară: Festivalul Naţional Studenţesc de Dans. Iată-ne în 2011 în preajma celei de a 20-a ediţii a Festivalului şi a 8-a decând acesta a fost adoptat de Sibiu. Festivalul de Dans a completat în mod firesc agenda culturală a burgului intrând în familia tradiţională a marilor evenimente culturale. Vă invităm să păşiţi pragul Festivalului şi să vă bucuraţi de trei seri dedicate dansului” declară Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

Program

 

Joi 03 Noiembrie 2011

18.00 Vernisaj Expoziţie Pictură „HAPPINESS”, expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

18.30 Vernisaj Expoziţie Fotografie „MOMENT”, expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

19.00 Deschiderea oficială

19.30 Spectacol Concurs, (Secţiuni: Dans Clasic, Dans Modern, Dans de Caracter, Show Dans Sportiv, Dans cu temă impusă) Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

 

Vineri 04 Noiembrie 2011

10.00-22.00 Expoziţie Fotografie „MOMENT”, expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-22.00 Vernisaj Expoziţie Pictură „HAPPINESS”, expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

12.00 Ateliere dans, Casa de Cultură a Studenţilor

13.00 Conferinţă presă, Casa de Cultură a Studenţilor

14.00 Masă rotundă „Coregraf versus dansator“ Casa de Cultură a Studenţilor

19.00 Spectacol Concurs, (Secţiuni: Dans Contemporan, Jazz-Dance, Show-Revue, Street-Dance) Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

 

Sâmbătă 05 Noiembrie2011

10.00-22.00 Expoziţie Fotografie „MOMENT”, expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-22.00 Vernisaj Expoziţie Pictură „HAPPINESS”, expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

12.00 Ateliere dans, Casa de Cultură a Studenţilor

13.00 Conferinţă presă, Casa de Cultură a Studenţilor

14.00 Masă rotundă „Coregraf versus dansator“ Casa de Cultură a Studenţilor

19.00 Spectacol Teatru-dans,  Compania de Dans Microbis, ULTIMA ÎMBUCĂTURĂ DIN… DRAGOSTE (60min.),  Casa de Cultură a Sindicatelor

20.15 Spectacol de Gală, decernarea premiilor,  Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

 

Duminică 06 Noiembrie 2011

10.00-13.00 Expoziţie Fotografie „MOMENT”, expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-13.00 Vernisaj Expoziţie Pictură „HAPPINESS”, expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00 „Arena Dansului” – dezbateri juriu-coregrafi, Hotel Ibis

Ultima oră

Comentariul meu