unsprezece şoferi au picat în plasa poliţiştilor sibieni la cea mai mare acţiune pe alcool

unsprezece şoferi au picat în plasa poliţiştilor sibieni la cea mai mare acţiune pe alcoolUn număr de 11 conducători auto au fost identificaţi în trafic conducând autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice. Patru dintre aceştia sunt cercetaţi penal.

În noaptea de  28/29 octombrie a.c., pe toate segmentele de drum naţional din judeţul Sibiu (DN 1: Cristian, Săcel, Sălişte, Bradu, Avrig; DN 7: Tălmaciu, Boiţa), în municipiile Sibiu şi Mediaş, în oraşele Cisnădie, Ocna Sibiului, Agnita, precum şi în mediul rural, în localităţile Şelimbăr, Mohu, Sibiel, Apoldu de Jos, Şura Mare, Şura Mică, Slimnic, Racoviţa, Turnu Roşu, Moşna, Blăjel, Dîrlos, politiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au desfăşurat o amplă acţiune pe linia combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 2000 – 0400.

În cadrul acţiunii au fost testaţi aprox. 220 de conducători auto, fiind constatate 7 fapte contravenţionale şi 6 infracţiuni la regimul circulaţiei. Astfel, 7 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă întrucât se aflau sub infleunţa băuturilor alcoolice, fiindu-le aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei, astfel:

– 4 conducători auto au fost depistat conducând autovehiculele cu îmbibaţie alcoolică de depăşeşte limita legală (spre exemplu, un conducător auto a fost indentificat pe DN 1, pe raza localităţii Sălişte, conducând autoturismul cu alcoolemie ce depăşeşte limita legală. Rezultatul testului cu aparatul etilotest a indicat 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– un conducător auto a fost identificat în trafic conducând autoturismul fără a poseda permis de conducere;

– un conducător auto a fost identificat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat.

 

Ultima oră

Comentariul meu