Traian Băsescu. Emil Boc şi Gigi Becali sunt aşteptaţi la canonizarea Mitropolitului Şaguna

Traian Băsescu. Emil Boc şi Gigi Becali sunt aşteptaţi la canonizarea Mitropolitului ŞagunaPreşedintele Traian Băsescu este aşteptat, sâmbătă dimineaţă, la evenimentele de la Sibiu prilejuite de canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna. Aproape 400 de oficialităţi din întreaga ţară, peste 6.000 de credincioşi şi peste 500 de preoţi sunt aşteptaţi la aceste evenimente, conform dcnews.ro.

„Sâmbătă, la ora 8.30, se va face aici, la reşedinţa mitropolitană, înveşmântarea ierarhilor care participă la slujba de canonizare. Să ştiţi că nu sunt puţini. Sunt în jur de 50 de ierarhi străini şi români care vor oficia slujba. În biserică vor fi, în haine preoţeşti, peste 500 de preoţi, din toate parohiile noastre”, a declarat IPS Laurenţiu Streza.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au anunţat că au confirmat participarea la eveniment liderul PSD, Victor Ponta, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, iar liderul PNG, Gigi Becali, a anunţat că „ar dori să vină”.

De asemenea, premierul Emil Boc a cerut ca, joi dimineaţă, să îi mai fie trimisă o dată invitaţia la eveniment, fără a anunţa dacă va participa sau nu, potrivit Mediafax.

Sâmbătă, va avea loc ceremonia proclamării oficiale a canonizării Sf. Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei. sursa: dcnews.ro.

Ultima oră

Comentariul meu