salvamont sibiu ianugurează baza de salvare de 2,5 milioane lei de la bâlea lac

salvamont sibiu ianugurează baza de salvare de 2,5 milioane lei de la bâlea lacConsiliul Judeţean Sibiu şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu anunţă inaugurarea noului sediu al „Bazei de Salvare ”Toma Boerescu” Bâlea Lac, în data de 28 octombrie 2011, ora 12.00.

Baza de Salvare „Toma Boerescu” se află în căldarea glaciară a lacului Bâlea din munţii Făgăraşului, la o altitudine de 2050 m şi a fost construită în cadrul programului „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă”, program iniţiat de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Noua locaţie constituie baza de intervenţie în zonă centrală a munţilor Făgăraş din judeţul Sibiu şi asigură funcţiuni de punct de prim ajutor medical şi de adăpostire a accidentaţilor şi bolnavilor până la preluarea acestora de echipele medicale. De asemenea, asigură locaţia pentru instruirea specifică a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu.

Obiectivul a fost proiectat de către arh. Constantin Voiciulescu şi realizat în perioada 2008 – 2010 de către S.C. JURCONSTRUCT S.R.L. Sibiu. Investiţia s-a ridicat la 2.458.315 lei şi a fost finanţată de către Consiliul Judeţen Sibiu şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Singura chestie e ca in poza nu e baza salvamont de 2,5 milioane lei ci refugiul salvamont de peste drum.