Întreprinderile, IMM-urile, institutele naţionale de cercetare, universităţile și firmele care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare beneficiază de o nouă ofertă de sprijin gratuit pentru accesarea cu succes a fondurilor europene rămase disponibile din cadrul O.2.3.1 „Start-upuri şi spin-off-uri inovative”, O.2.3.3 „Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor” şi O.2.1.1 „Proiecte de Cercetare – Dezvoltare în parteneriat între universităti, institute de cercetare şi întreprinderi”.
Sprijinul face parte din campania de instruire organizată de către Direcţia Generală Organism Intermediar pentru Cercetare din ANCS (Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică).
Seminarul organizat vineri la Sibiu, în Sala de Conferinţe a Hotelului Ibis, din Calea Dumbrăvii nr 2 -4, face parte din Campania de instruire care furnizează o serie de seminarii gratuite ce vor fi organizate în toate cele opt regiuni ale ţării.
Seminariile sunt concepute astfel încât participanții să poată obține toate răspunsurile şi clarificările necesare pentru accesarea cu succes a fondurilor europene, în cadrul unei agende aplicative ce include pe lângă prezentări, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, şi lucru efectiv pe ideile de proiecte. Agenda seminarului poate fi vizualizată pe pagina de internet www.fonduristructurale.ancs.ro.
Având în vedere că tot mai multe programe de finanţare îşi epuizează alocările financiare pentru perioada 2007 – 2013, cei interesaţi pot evita aşteptarea noului ciclu de programare ce urmează a fi deschis abia în 2014 – 2020, apelând la sprijinul oferit de către echipa de consultanţi ANCS. În cadrul fiecărui seminar de formare dar şi prin asistenţă ulterioară, aceştia acordă îndrumare completă pentru fiecare aspect legat de eligibilitate, de documentaţia necesară finanţării, conceptul de proiect, sau privind erorile frecvente pe care le pot face aplicanții. Astfel, ideile de afaceri inovative care pun în practică rezultate ale cercetării pot beneficia de sprijin substanţial încă din anul 2012 pentru transformarea lor în afaceri de succes, prin intermediul fondurilor încă accesibile din cele trei operaţiuni ale Axei Prioritare 2 POS CCE.