Seară de film la Centrul Cultural German din strada Mitropoliei

Seară de film la Centrul Cultural German din strada MitropolieiCentrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania vă invită la o nouă seară de film în cadrul seriei de filme cu prelegeri Îngeri, hoinari şi femei fatale. În data de 28 octombrie 2011, la ora 18:00, la Centrul Cultural German Sibiu va fi prezentat filmul Bandits (1997).

O închisoare. Patru femei. Programul de reabilitare a deţinuţilor le oferă şansa să se cunoască şi astfel ia fiinţă o trupă de muzică rock. Balul organizat în cinstea membrilor poliţiei, la care formaţia îşi face debutul, devine în acelaşi timp şi o portiţă de scăpare. Drumul spre libertate şi atenţia pe care o primesc din partea presei le aduce faima mult visată.
Bandits este primul film german de gen roadmovie, a cărei regie aparţine unei femei, Katja von Garnier. Filmul s-a bucurat în anul 1998 de un mare succes în box-office, iar coloana sonoră a filmului a avut încasări aproape la fel de mari ca şi filmul însuşi.
Seria de filme iniţiată anul trecut continuă şi pe parcursul anului 2011. Prin intermediul unor filme de referinţă din domeniul filmului german prezentăm publicului figuri celebre ale marelui ecran din trecut şi de astăzi. De la Marlene Dietrich până la Fatih Akin, Îngeri, hoinari şi femei fatale ne însoţesc pe acest drum prin istoria cinematografiei germane.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică