video - premieră absolută la sibiu. ambulanţele smurd vor avea instalate camere video

video - premieră absolută la sibiu. ambulanţele smurd vor avea instalate camere videoSubsecretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, miercuri în cadrul unei videoconferinţe la Sibiu, că până la finele anului 2011 un număr de 100 de ambulanţe de tip B de la SMURD vor fi dotate cu echipamente video pentru transmisii live în centrele „mamă” de la Tg Mureş şi Bucureşti.

Ambulanţele vor avea instalate camere video ce vor putea transmite imagini live către medicul din spital putând astfel îndruma paramedicul sau asistentul de pe ambulanţă pentru urmarea protocolului potrivit.

Noul sistem de telemedicină este funcţional la nivel aproape naţional încă din 2010, iar Raed Arafat spune că el a dat roadele aşteptate. „Rezultatele arată reducerea cu 3 la sută a mortalităţii din cauza infarctului, la pacienţii preluaţi de ambulanţe, de când avem implementat acest sistem.

Anunţul a fost făcut în cadrul Vodafone Business Club eveniment ce a avut loc la Sibiu. „Până la finele anului echipamentele video vor fi funcţionale pe 100 de ambulanţe. La Sibiu ambulanţele vor avea sistemele montate până la finele lunii viitoare” a mai spus Raed Arafat.

La întâlnirea de la Sibiu a fost prezent şi Ivan Patzaichin, cel care a vorbit despre momente mai speciale din cariera sa. Urmăriţi imaginile video pentru declaraţiile lui Patzaichin

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. n-ar fi rau daca si strazile in Romania poate fi puse la punct pentru a ajuta in cazuri urgente 😉 Ce ma ajuta o camera video daca ambulanta nu ajunge in timp la loc?