membrii asociației become, bătuți într-un club din piața mică. vezi aici mărturiile șocante ale acestora!

membrii asociației become, bătuți într-un club din piața mică. vezi aici mărturiile șocante ale acestora!Colectivul Asociaţiei Internaţionale de Tineret BECOME Sibiu doresc să își exprime profunda dezamăgire şi intristare faţă de atitudinea multor tineri din urbea noastră.  Radu Nechifor  şi Mihai Neagu, membri ai acestei asociații, au fost loviți cu bestialitate de către doi indivizi într-unul din cluburile care funcționează în Piața Mică.

Iată ce spun cei de la Become:

”Suntem de acord că nu toţi suntem la fel şi mai suntem de acord şi că nu toţi aspirăm spre cele mai înalte idealuri. Dar de aici până la a ataca cu sălbăticie  primele persoane care îţi ies în cale, din necesitatea satisfacerii unor instincte primare, până la a desconsidera normele minime de purtare dintr-o societate civilizată, ne face să credem că locul nostru, al tinerilor educaţi şi cu un comportament civilizat, nu e în comunitatea asta  în care nu mai avem repere şi valori la care să ne raportăm.

Povestioara noastră e simplă, poate e asemănătoare cu a multor tineri, unii dintre ei trecuţi în lumea celor drepţi sau ajunşi infirmi pe viaţă imobilizaţi pe paturi de spital sau în cărucioare.

Da, trăim în ţara unde respectul de sine şi pentru cel de lângă tine este practic inexistent şi unde consumul de etnobotanice nu este condamnat de lege. Trăim în ţara gibonilor care au senzaţia că pumnul le compensează lipsa  “bărbăţiei”, în ţara în care de multe ori incultura bate cultura.

“Întors după aproape o lună din Austria, mezinul  trupei, Mihai Neagu ne-a invitat în oraş într-un club din Piaţa Mică. Clipele de sarbatoare nu au durat mult sau mai bine zis au durat până în momentul în care  Radu Nechifor  şi Mihai Neagu s-au dus la toaleta clubului. Putem presupune că au fost urmăriţi, dar nu o vom face. Aşadar, doi indivizi, le vom păstra numele sub anonimat deocamdată, au dat năvală în toaletă unde pe nepusă masă au început să-i lovească pe Radu si Mihai. Radu a căzut la pământ, iar Mihai plin de sânge şi cu hainele rupte a reuşit să iasă şi să dea telefon la 112. Bătăuşii au încercat să fugă prin spatele clubului, dar nu au reuşit aşa că s-au întors la ieşirea din faţă. Între timp colegii noştri din club au fost alertaţi. Poliţia trebuia să sosească, iar cei doi indivizi-agresori au luat-o la fugă. Atunci a pornit o cursă de urmărire prin tot orasul. Cătălin Grigoraş care se afla  pe urmele fugarilor era in legatură prin telefon cu Radu şi cu echipajului de poliţie. Totul s-a încheiat, aşa ca să facem haz de necaz, cu o încătuşare spectaculoasă şi cu o arestare ca în filme, asta că tot suntem artişti.”

Poate că rezistenţa lui Cătălin sau poate că promtitudinea poliţiei au dus la prinderea agresorilor. Dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre artişti era singur, în acea seară sau în alta undeva pe stradă sau într-o cafenea şi s-ar fi ciocnit de pumnul unui astfel de specimen.

Ce se va-ntâmpla dacă unul dintre voi se va confrunta cu astfel de indivizi plini de testosteron şi până  să suni la 112 din doi pumni ţi-ai pierdut orice legătură cu realitatea. Sunt atâtea cazuri în care tineri artişti sau sportivi au rămas infirmi sau au murit.

Nu ne rămâne decât să sperăm că justiţia îşi va face treaba şi că astfel de oameni care circulă zi de zi printre noi în libertate, vor fi lecuiţi”, se arată în sesizarea făcută de cei de la Become.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. De ce nu dati nume deocamdata? Ati avea sanse sa aflati mai multe „adevaruri” despre giboni de la comunitate. Tii minte cum se aduceau pe vremuri, cei acuzati de diverse nelegiuiri, in piete, si aratati multimii?
    Nu crezi in ideea ca un infractor care inseala o persoana trebuie sa fie aratat si celorlalti pentru ca ei sa se poata feri pe viitor?
    Ce sens au procesele cu autori necunoscuti?

    Adevar pana la capat…!

    Si eu am fost batut „gratuit” ditr-o neintelegere, recent, in vazul lumii, de unul „cu muschi” si aparent fara ratiune. Dar n-am facut plangere, deoarece nu puteam proba „organelor” ca sunt inocent. Asa ca si dreptatea facuta de unul singur e solutia ideala cateodata, contrar recomandarii legii.