sute de sancţiuni şi permise suspendate de către poliţiştii sibieni, în weekend-ul trecut

sute de sancţiuni şi permise suspendate de către poliţiştii sibieni, în weekend-ul trecutLa sfârşitul acestei săptămâni, mai exact în zilele de sâmbătă şi duminică, efectivele de poliţie rutieră ale Serviciului Rutier Sibiu şi Birourilor Rutiere Mediaş şi Sibiu au acţionat, cu prioritate, în vederea combaterii şi sancţionării vitezei excesive. Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale DN 1 şi DN 7 precum şi în municipiile Sibiu şi Mediaş.

În zilele de 22 şi 23 octombrie a.c., la nivelul judeţului Sibiu s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi reducerii accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere privind regimul legal de viteză.

La nivelul judeţului Sibiu, analizele efectuate de poliţiştii rutieri au evidenţiat faptul că, pe drumurile naţionale, principala cauză generatoare de accidente rutiere o reprezintă viteza în cele două forme ale sale – neadaptată la condiţiile de drum sau excesivă.

Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale DN 1 şi DN 7 precum şi în municipiile Sibiu şi Mediaş.

În cele două zile, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză au fost aplicate de poliţiştii rutieri 332 sancţiuni contravenţionale şi ridicate în vederea suspendării 7 permise de conducere (suspendarea s-a dispus pe o perioada de 90 de zile, potrivit O.U.G. nr. 195/2002 republicată).

Exemplificăm din activiatea de constatate de agenţilor de poliţie rutieră:

  • În dimineaţa zilei de 22 octombrie a.c., C. Marius a fost oprit în trafic de către poliţiştii rutieri, după ce a fost surprins de aparatul radar rulând cu o vizetă de 108 km/h în localitatea Şelimbăr, zonă în care limita de viteza este de 50 km/h. Conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur in aerul expirat.
  • B. David, în vârstă de 18 ani, a fost filmat şi înregistrat cu aparatul radar pe DN 1, în localitatea Avrig, rulând cu viteza de 105 km\h în zona de limitarea a vitezei la  50 km\h. Acesta poseda permis de conducere de doar câteva luni. Reamintim conducatorilor auto că viteza maximă admisa în afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica de conducere (…) este cu 20 km\h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse (art. 50 al. 4\oug 195\2002).
  • C. Vasile, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în judeţul Argeş, a fost filmat şi înregistrat cu aparatul radar pe DN 1, în localitatea Aciliu, rulând cu viteza de 77 km\h în zona de limitarea a vitezei la  50 km\h. Conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur in aerul expirat. S-a dispus, ca măsură complementară sancţiunii contrevanţionale aplicate, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile.
  • T. Eugen, în vârstă de 43 de ani, a fost filmat şi înregistrat cu aparatul radar pe DN 1, în localitatea Aciliu, rulând cu viteza de 107 km\h în zona de limitarea a vitezei la  50 km\h.

De menţionat este faptul că, consumul de alcool reprezintă o cauză secundară a accidentelor rutiere soldate cu victime.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu