rechizite gratuite pentru copiii nevoiaşi la arhiepiscopia sibiului

rechizite gratuite pentru copiii nevoiaşi la arhiepiscopia sibiuluiBiroul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit unui grup de copii nevoiaşi din Sibiu, pachete cu rechizite şcolare. Acţiunea s-a desfăşurat astăzi, 18 octombrie, la Biserica “Naşterea Domnului” din Sibiu, unde paroh este protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coşa şi a vizat şi copiii care beneficiază de meditaţii gratuite în cadrul aşezământului social de la biserica sibiană, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Pachetele au fost împărţite de consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Nicolae Rusu alături părintele protopop Ioan Coşa.
Câteva rechizite au fost oferite şi din partea Fundaţiei “Papageno” din Elveţia, care sprijină financiar cantina socială de la biserica sibiană. Fondurile necesare achiziţionării pachetelor cu rechizite au provenit de la sindicatul Electrica Distribuţie Sibiu.
“Nu este prima oară când sprijinim astfel de activităţi. În trecut, am oferit ajutoare la Centrele de plasament din Agnita, Sibiu şi Orlat. Ne propunem să ajutăm aceşti copii şi în preajma Crăciunului şi sperăm că vom angrena în jurul acestor acţiuni mai multe instituţii din oraş“, a spus Petru Matiu, lider sindicat la Electrica Distribuţie Sibiu.
Pe lângă darurile oferite, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului i-au îndemnat pe copii să nu renunţe la şcoală, să aibă un comportament adecvat, să se roage şi să meargă la biserică. Acţiunile de acest gen nu sunt singulare, Arhiepiscopia Sibiului oferind periodic ajutoare elevilor din familii cu probleme financiare.
“Interesul pentru educaţie şi pentru şcoală, pe care aceşti copii l-au manifestat, ne-a convins să venim astăzi la acest centru social şi să fim alături de ei, pentru a le oferi cele necesare activităţilor şcolare şi pentru a le aduce un cuvânt duhovnicesc şi de îmbărbătare”, a spus părintele consilier Nicolae Rusu. Sursa: Basilica.ro

Ultima oră

Comentariul meu