remus dănălache despre protestul său la meciul de la ploiești: "gestul meu e unic!"

remus dănălache despre protestul său la meciul de la ploiești: "gestul meu e unic!"Portarul Voinţei Sibiu s-a întors cu spatele la penalty-ul din finalul meciului cu Petrolul Ploieşti, joc făcut praf de arbitrul de centru Andrei Chivulete.Arbitrul Andrei Chivulete a făcut praf meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Voinţa Sibiu, de sâmbătă seară, joc încheiat cu victoria „găzarilor” cu 4-1.

Fiul lui Florin Chivulete, fostul arbitru devenit celebru doar după implicarea în scandalul „folcloristelor” de la Piatra-Neamţ, a comis patru erori flagrante, dovedind falimentul sistemului „nepotismelor” care domină lumea „cavalerilor fluierului”.”N-a ştiut să explice de ce n-a validat golul”
Cea mai penibilă eroare a avut loc în prelungiri. „Lupii” au primit lovitură de la 11 metri, fază la care Remus Dănălache, portarul sibienilor, s-a întors cu spatele în momentul execuţiei lui Daniel Opriţa. Chivulete junior i-a dat „galben” goalkeeper-ului pentru desconsiderarea adversarului, dar, în mod inexplicabil, a decis şi repetarea execuţiei!

 La reluare, Dănălache a fost iarăşi sfidător (a întins mâinile, fără însă a schiţa vreo intenţie de a plonja). Sibianul n-a primit însă al doilea „galben”, aşa cum se cuvenea.

Ardelenii au fost aplaudaţi de fanii ploieşteni pentru curajul de a protesta şi chiar au dat un tur de onoare alături de „lupi”! „A fost decizia întregii echipe de a protesta astfel. Ştiam că o să iau «galben ». După ce a decis repetarea penalty-ului, Opriţa l-a întrebat de ce n-a validat golul. N-a ştiut să explice. Nici prin «B» sau «C» n-am văzut aşa ceva. Din câte ştiu, gestul meu este unic în fotbalul mondial! Niciun portar n-a mai procedat ca mine”, ne-a declarat ieri Remus Dănălache, eroul ineditului protest.

Miron:”Chivulete râdea fără nicio jenă”
Bogdan Miron, portarul sibian eliminat în startul reprizei secunde, a făcut o dezvăluire-şoc. „După meci, cei trei arbitri au intrat la vestiar. Cel de rezervă a intrat la vreo 20 de secunde după ei. Când a deschis uşa, l-am văzut pe Chivulete că râdea fără nicio jenă. Nici nu ştie regulamentul. S-a văzut asta când a decis repetarea acelui penalty. Nu ştiu ce mai caută la acest nivel, dacă a fost chemat să dea declaraţii pe la DNA. Eroarea noastră a fost că nu l-am recuzat, dar acum e tardiv. Ar fi culmea să fiu şi suspendat. O să fac contestaţie la acest cartonaş roşu. După ce jucătorul de la Petrolul a căzut în careu, arbitrul a lăsat jocul să continue, iar altul a tras peste poartă. Apoi, a revenit şi a dat penalty, iar pe mine m-a eliminat. Opriţa m-a întrebat cui i-a dat «roşu». I-am zis că mie. «Cum ţie, e nebun?», mi-a răspuns Opriţa”, ne-a declarat şi Bogdan Miron.

„Executat” fiindcă nu ştie regulamentul
Andrei Chivulete a dat din colţ în colţ ieri, când a fost apelat de EVZ: „Nu vreau să comentez. Sunt prins cu ceva şi nu pot”.
Zilele lui Chivulete în lumea arbitrajului sunt numărate, mai ales după ce a dat această „reprezentaţie” la puţine zile după ce a trecut şi pe la DNA.
„Nu e posibil să ajungi să arbitrezi în prima divizie şi să ai asemenea lacune de regulament”, ne-a spus un alt arbitru.
Ion Crăciunescu îşi va începe oficial de astăzi noul mandat în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor şi, foarte probabil, nu va mai tolera astfel de „fluieraşi”.

„Andrei Chivulete este parior înrăit? Nu ştiu pe ce o fi pariat la meciul nostru. Poate pe scor exact.“

BOGDAN MIRON, portar la Voinţa Sibiu

sursa: EVZ.RO

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu