"ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor”, celebrată şi în sibiu

"ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor”, celebrată şi în sibiuEvenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene. In SIBIU comemorarea va avea loc la BISERICA ORTODOXA ” INALTAREA DOMNULUI” de pe bdul. Mihai Viteazul.

In 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda, creand astfel un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti,  ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.  An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.
In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fond atoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate.
In acest an, evenimentul va avea loc in 15 orase din tara si 4 din strainatate. Pentru Bucuresti locatia de desfasurare va fi in fata Cercului Militar National (Casa Centrala  a Armatei), cu incepere de la ora 19:00. Detalii despre eveniment si celelate locatii se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe sit-ul EMMA.

Ultima oră

Comentariul meu