poliţia nu spune clar cine este vinovat în cazul accidentului produs pe dn1 în urma căruia un poliţist a ajuns în comă la spital
Foto - adevarul.ro
poliţia nu spune clar cine este vinovat în cazul accidentului produs pe dn1 în urma căruia un poliţist a ajuns în comă la spital
Foto - adevarul.ro

IPJ Sibiu a explicat cum s-a desfăşurat accidentul rutier de la Sălişte, în urma căruia patru persoane au fost rănite. În urma acestui accident poliţistul Lucian Gancea a ajuns în comă la spital.

Iată răspunsul oficial al IPJ Sibiu, legat de acest accident rutier:

„Patru persoane, dintre care un agent al Serviciului Rutier, au fost grav rănite într-un accident rutier produs ieri, 12 octombrie a.c., în jurul orelor 1120, pe DN 1, în afara localităţii Sălişte. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri au stabilit următoarele:

F. Otto (56 de ani, domiciliat în judeţul Covasna), în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, având direcţia de deplasare spre judeţul Alba, s-a angajat în depăşirea unui alt autovehicul în timp ce din sens opus circula autospecializata marca Dacia Logan, proprietate a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, condusă regulamentar de G. Lucian, agent şef adjunct de poliţie, din cadrul Serviciului Rutier Sibiu – Biroul Rutier pentru Drumuri Naţionale şi Europene. Pentru a evita impactul frontal cu acest autovehicul, agentul de poliţie frânează şi schimbă direcţia de mers, prin viraj spre dreapta şi acroşează un ansamblul TIR, condus  pe banda 1 a aceluiaşi sens de mers, de un cetăţean străin, S. Oleg (39 de ani, domiciliat în Republica Moldova). În urma coliziunii cu autotrenul, maşina condusă de agentul de poliţie este proiectată pe sensul opus de mers unde intră în coliziune cu autoturismul condus de F. Otto.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a agentului de poliţie G. Lucian, a conducătorului auto F. Otto,  precum şi rănirea uşoară a altor 2 pasagere din autoturismul condus de F. Otto.

Conducătorul autoturismului şi al ansamblului TIR nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.  Conducătorul autoturismului, precum şi pasagerii purtau centura de siguranţă. Din cauza avariilor autospecializatei conduse de agentul de poliţie, nu s-a putut stabilii dacă acesta purta centura de siguranţă. G. Lucian are vârsta de 34 de ani şi este domiciliat în municipiul Sibiu”.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. el serifu intoarce cum il taie capu, si politia nu poate spune cine e vinovat pt vatamarea altort 3 persoane. unul cite unul va duceti. tilhari la drumul mare ce sunteti.