klaus iohannis: "sunt un primar singuratic, fără partid politic. voi candida pentru un nou mandat"

klaus iohannis: "sunt un primar singuratic, fără partid politic. voi candida pentru un nou mandat"Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a declarat joi că va intra anul viitor în cursa pentru al patrulea mandat la Primărie, excluzând o candidatură la preşedinţie.

”La primărie, voi candida sigur în 2012, în rest, nu. Nu cred că este oportun, mie îmi place Sibiul. Definitiv şi categoric (asta voi face n.r.) pentru alegerile din 2012″, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Primarul sibian se consideră un ‘singuratic’ al politicii româneşti, fără susţinerea unui partid politic mare, deşi, la ultimele alegeri, s-a bucurat de sprijinul PNL şi PSD care l-au propus premier.

”Din punct de vedere, partide politice, da, sunt un primar singuratic. Nu am niciun partid politic la care aparţin sau care s-a lipit de mine’, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte relaţia cu PDL, acesta îl consideră un partid de opoziţie la Sibiu, unde FDGR-ul deţine o majoritate confortabilă în Consiliul Local.

Iohannis a recunoscut că singurul parlamentar PDL de Sibiu care l-a căutat să vorbească despre problemele comunităţii a fost deputata Raluca Turcan. Aceasta a discutat cu primarul despre amenajarea unui parc în oraş, care a şi fost modernizat.

Iohannis spune că nu-şi doreşte în prezent să apară foarte mult la televizor, preferând să aibă timp să se ocupe de treburile primăriei.

“Apariţiile mele în media naţională sunt atât de frecvente pe cât mi le doresc eu. Intenţionat apar aşa cum apar. Nu am dorit să fiu prezent mai mult decât atât. Fiindcă sunt primar şi deocamdată nu am alte planuri”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Conform sondajelor de opinie făcute în ultima perioadă de partidele reprezentate la Sibiu, Klaus Iohannis rămâne în continuare preferatul cetăţenilor pentru Primărie.  sursa: AGERPRES

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Aud tot mai multa lume plangandu-se de Iohannis. Ca nu baga bani in sport (sportul in vest este finantat de domeniul privat), ca se imbagateste la primarie (era bogat cand a venit) … In fiecare an vad ceva nou in oras (sa nu mai vorbim de economie). Singurul repros asfaltarile de calitate slaba … Ar trebui gasita alta varianta decat nemuritorul DPC.