voința a învins în amicalul de la tg mureș cu 1-0. sibiul a testat un sârb care a dat probe și la mediaș și un brazilian

voința a învins în amicalul de la tg mureș cu 1-0. sibiul a testat un sârb care a dat probe și la mediaș și un brazilianFCM Târgu-Mureş şi Voinţa Sibiu au susţinut sâmbătă un amical, disputat la Târgu-Mureş, încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea sibienilor. Unicul gol a fost înscris de Tătar, în minutul 60. Sibiul a testat și un atacant care a ajuns inițial în probe la Gaz Metan Mediaș, precum și un brazilian.

Pentru prima partidă a mureşenilor cu Tibor Selymes pe banca tehnică, acest joc n-a avut nicio relevanţă. Noul antrenor a avut la dispoziţie un lot decimat de accidentări şi patru jucători lipsă, convocaţi la loturi, de tineret sau juniori. Au lipsit din lot: Vasilache, Ghionea, Szilagyi, Topic, Issa Ba, Jamal, Bumba, Gugu, Astafei, S. Buş. Pentru a putea efectua schimbări, acesta a folosit câţiva juniori de la echipa secundă şi a schimbat în repriza a doua aproape întregul 11 cu care a început partida.
Jocul, disputat în faţa a aproximativ 200 de spectator, a fost echilibrat în prima repriză, dominat de sibieni în partea a doua, când s-a şi înscris unicul gol, o repriză în ton cu atmosfera. Lucrul inexplicabil a fost încordarea în evoluţia unor jucători. Multe intrări tari, iar Dâlbea, de la Voinţa a văzut cartonaşul roşu în minutul 40, pentru o lovitură cu cotul, după fluierul arbitrului. Acesta a fost totuşi înlocuit cu Bunea, doar era un “amical”.
“Despre meciul de azi nu avem nimic de spus. Cu ce jucători am avut la dispoziţie, atâta am putut. Atenţia noastră este îndreptată în primul rând pentru partida care urmează, cea de la Sportul Studenţesc. Avem nevoie de puncte şi, dacă ne vom putea concentra atenţia doar pe acest joc, le putem obţine. Cunosc lotul, are jucători valoroşi, dar au nevoie de jocuri împreună şi în momentul de faţă avem de lucru şi pentru îmbunătăţirea atmosferei. Sunt convins că, dacă lotul va fi valid nu vom avea probleme în lupta pentru evitarea retrogradării”, a declarat noul tehnician al mureşenilor.

Sârb în probe la Sibiu

Antrenorul echipei CSU Voința, Alexandru Pelici, a fost impresionat de vârful de atac Darko Lukanovic.

Tehnicianul Alexandru Pelici s-a arătat încântat de Darko Lukanovic, fotbalistul care se află în probe, de vineri. Lukanovic a jucat o repriză în partida amicală cu FCM Tg. Mureș, de sâmbătă, câștigată cu 1-0. Pelici susține că atacantul ar putea fi util echipei. ”Nu-i rău. Sper să ne poată ajuta, dacă se înțelege și cu conducerea clubului. Are inteligență tactică, joc bun de cap, personalitate, intră bine în combinații… Dacă va ajunge la un acord cu cei din conducerea clubului, atunci va da o fugă până acasă, în Suedia, pentru a-și aduce actele. Însă, nu cred că va fi apt de joc pentru meciul cu Petrolul, de peste o săptămână”, a spus Pelici.

Lukanovic a venit la Sibiu după ce s-a pregătit, vreme de o săptămână, cu echipa a doua a Gazului metan. Născut în Serbia, în urmă cu 27 de ani, a emigrat ulterior în Suedia, unde a jucat la Malmö FF, apoi s-a transferat în Belgia, la Antwerp, unde a înscris de 11 ori în cele 54 de meciuri disputate de-a lungul a 4 sezoane.

Despre celălalt jucător venit în probe, fotbalistul ”cariocas” Davi Silva, antrenorul Voinței, Alex Pelici, nu și-a format încă o părere. Pelici a remarcat însă ”stilul brazilian” al lui Davi Silva, dar spune că mai are nevoie de timp pentru a se edifica asupra potențialului său. Davi Silva are 22 de ani, 1,85 metri și a jucat ultima dată în Irlanda, la Shelbourne FC, echipă din eșalonul secund. El a sosit la Sibiu în noaptea de vineri spre sâmbătă și a jucat 30 de minute în amicalul cu FCM Tg. Mureș, resimțind oboseala de pe drum.

FCM – VOINŢA 0-1/ A marcat: Tătar (60)

FCM: Albuţ, Vagner, Nicu, Iencsi, D. Matei, Goge, Ilyes, Pădureţu, Fl. Dan, Cavalli, Subotic. Antrenor: Tibor Selymeş. Au mai evoluat: Balauru, Caparco, Ahmet, Ruiz, Donadoni, Didi, Torok, A. Rus, Bungărdean (ultimii trei de la juniori)

Voinţa: Miron, Maghici, Bar, Apostol, Grigore, Antohi, Tătar, Dâlbea, Nicola, Coman, Popa. Antrenor: Alexandru Pelici. Au mai evoluat: Bunea, Zăvoi, Ţânc, Lungu, Lukanovic, Şomodean, Greavu.

Ultima oră

Comentariul meu