VIDEO: Lidl deschide luni magazinul de la străpungerea Mihai Viteazu. Vezi cum arată!

Lidl va deschide luni 11 magazine construite de la zero, dintre care unul este la Sibiu, pe teritoriul comunei Şelimbăr, iar două dintre acestea sunt în Bucureşti. Noul Lidl Sibiu va avea 25 de angajaţi. Magazinul se deschide luni la ora 8.00.

Compania mai are în construcţie încă 17 unităţi Strategia de expansiune a retailerului vizează în prezent oraşele cu peste 30.000 de locuitori 80% din produsele comercializate sunt marcă proprie Lidl. Printre furnizorii locali se numără Albalact, CrisTim, Angst sau Vel Pitar.

Discounterul german Lidl, intrat pe piaţa locală anul trecut prin achi­ziţia celor 107 magazine Plus Discount, a susţinut ieri prima conferinţă de presă, prilejuită de lansarea unei campanii de ima­gine în care a anunţat în premieră şi strategia de expansiune din următoarea perioadă.

Începând de luni, 10 octombrie, Lidl va deveni cel mai mare retailer modern de pe piaţa românească din perspectiva numărului de magazine, după ce va deschide 11 unităţi construite de la zero şi va ajunge la un număr total de 118.

Două dintre magazinele Lidl ce vor fi inaugurate luni se află în Bucureşti, în timp ce restul vor fi în Câmpulung, Drăgăşani, Focşani, Giurgiu, Piteşti, Şelimbăr (judeţul Sibiu), Timişoara, Turda şi Zalău.Expansiunea Lidl nu se opreşte însă aici, în condiţiile în care compania mai are în construcţie încă 17 magazine, în oraşe precum Suceava sau Constanţa, o parte dintre acestea urmând să fie deschise până la finalul anului. În momentul în care toate cele 135 de magazine vor fi inaugurate, compania va acoperi toate judeţele din ţară.

Reprezentanţii companiei nu au vrut să precizeze valoarea investiţiilor în aceste noi magazine, însă au spus că merg pe două tipuri de unităţi, cu suprafeţe de 1.065 şi respectiv 1.286 de metri pătraţi.[nggallery id=754]

 8 din 10 produse sunt mărci proprii

„Limita către care mergem în prezent este reprezentată de oraşele cu peste 30.000 de locuitori, urmând să vedem cum sunt recepţionate magazinele şi după aceea eventual să ridicăm sau să coborâm această limită”, a declarat Sergiu Fala, director de expansiune în cadrul Lidl România.

El a mai spus că în momentul în care puterea de cumpărare a românilor va creşte, germanii se vor îndrepta şi către oraşe cu 20.000 de locuitori. Compania nu a oferit de-a lungul timpului detalii privind strategiile de expansiune şi nici asupra ponderii produselor marcă privată în portofoliu.

Ultima oră

Comentariul meu