Peste 1100 de vizitatori la standul Sibiului de la Winter Holiday 2011

Peste 1100 de vizitatori la standul Sibiului de la Winter Holiday 2011În cele patru zile ale târgului, standul Sibiului a atras 1100 de vizitatori, reprezentanţii asociaţiei stabilind 120 de contacte cu agenţii de turism, transportatori, organizatori de evenimente, publicaţii de profil şi reprezentanţi mass-media.

În perioada 29 septembrie – 02 octombrie 2011 Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a promovat destinaţia turistică Sibiu în cadrul ediţiei de toamnă a Târgului Internaţional de Turism „Winter Holiday” organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Evenimentul, desfăşurat sub sloganul „O 9 atitudine în turism”, a atras 112 expozanţi şi aproximativ 7000 de vizitatori.

Judeţul Sibiu, destinaţia internă preferată de români şi în sezonul de iarnă

Agenţiile de turism s-au arătat interesate de infrastructura de cazare, în special de structuri de cazare cu posibilităţi de agrement şi săli de conferinţe, evenimente culturale, oferte speciale pentru Revelion, dar şi de posibilităţi de practicare a sporturilor de iarnă. Foarte cerute au fost ofertele pentru familii cu copii, taberele şcolare şi circuite ce îmbină cele două componente: vizitarea obiectivelor culturale şi activităţi în natură. S-a remarcat o creştere a numărului agenţiilor specializate în pelerinaje, sărbătorile de iarnă fiind un bun prilej pentru a organiza circuite la bisericile din judeţul Sibiu.

Turiştii individuali au solicitat informaţii generale legate de atracţiile turistice ale judeţului, cazare, oferte speciale de iarnă. S-a remarcat interesul crescut pentru vacanţele active, în special pentru oferta de schi pentru copii şi adulţi începători.

La standul Sibiului au fost distribuite 3500 de materiale însumând broşuri, pliante, hărţi, vederi, oferte ale hotelierilor şi ale structurilor de agrement. Noua broşură a asociaţiei, „Produse tradiţionale din zona Sibiului”, a fost foarte bine primită atât de vizitatorii individuali cât şi de profesioniştii din turism. Prezentarea broşurii a fost însoţită de degustări de telemea de Mărginimea Sibiului, pâine şi cozonac de casă, zacuscă, miere, dulceţuri şi sirop de cătină, produse tradiţionale puse la dispoziţie de producători locali.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu