spectacolul „requiem. nu ştii nimic despre mine" în sprijinul japoniei, ajunge în sibiu

spectacolul „requiem. nu ştii nimic despre mine" în sprijinul japoniei, ajunge în sibiuMotoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, doi mari coregrafi din două spaţii geografice şi culturale total diferite, au creat împreună un spectacol de dans destinat strângerii de fonduri pentru Japonia,  ţară atât de grav lovită de cutremurul şi de tsunamiul din martie 2011.

Spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine” are ca fundal sonor compoziţia artistului britanic Kerl Jenkins.

Dacă personalitatea lui Răzvan Mazilu este binecunoscută publicului român în special pentru creaţiile sale din ultimii ani, de la Teatrul Odeon, Motoko Hirayama are nevoie de o scurtă prezentare. Ea este dansatoare, coregraf şi profesor asociat la Universitatea din Tsukuba şi e una dintre figurile marcante ale dansului contemporan din Japonia, unde a câştigat numeroase premii importante. În plus, Motoko este primul coregraf din Japonia care a colaborat cu celebrul Teatru Balşoi din Moscova. Ea a fost invitat permanent, atât în calitate de coregraf, cât şi de dansator, la prestigiosul New National Theater din Tokyo, şi a creat coregrafii pentru dansatori importanti de la American Ballet Theatre şi San Francisco Ballet, colaborând, printre alţii, cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

„Requiem. Nu ştii nimic despre mine”, spectacol umanitar organizat de JTI România, va avea mai multe reprezentaţii: în Bucureşti pe 25,  26 şi 27 noiembrie,  la Craiova – pe 29 noiembrie, în Sibiu,  pe 30 noiembrie,  la Cluj pe 1 decembrie şi în Timişoara, pe 3 decembrie. Toate fondurile obţinute în urma spectacolelor vor fi direcţionate către Fondul de Asistenţă pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundaţia JTI. sursa: România Liberă

Ultima oră

Comentariul meu