VIDEO - Sală de conferinţe de 8 milioane de lei inaugurată cu scandal la Consilul Judeţean (GALERIE FOTO)

Consiliul Judeţean a inaugurat joi noua sală de conferinţe în prezenţa mai multor oficialităţi locale. Primarul Iohannis a apreciat investiţia CJ-ului. Un consilier PSD a făcut scandal pentru că nu a primit un loc mai în faţă.

Primarul Sibiului a făcut o scurtă caracterizare a sălii de 8 milioane de lei, a Consilului Judeţean Sibiu. “Este o sală foarte frumoasă cu dotări moderne şi de ultimă oră. Cred că este un progres foarte mare faţă de vhechea sală de consiliu. Sper ca această tehnică să ducă la discuţii scurte şi de bună calitate. Dacă vom avea nevoie de această sală, Primăria va face o cerere către Consilul Judeţean. Este o sală bună”, a punctat primarul Klaus Iohannis.

Şi preşedintele CJ, Martin Bottesch a fost încântat de cum au ieşit lucrurile la final, la acest obiectiv. “Aveam nevoie de o clădire suplimentară din două motive, în primul rând pentru că birourile existente ofereau un spaţiu prea mic pentru angajaţii Consiliului, iar în al doilea rând pentru că sala de şedinţe devenea neîncăpătoare atunci când numărul invitaţilor depăşea 50 de persoane”, a spus joi preşedintele CJ Sibiu.

Noua sală de conferinţe a CJ-ului trebuia să fie gata în 18 luni, dar din diferite motive termenul a tot fost prelungit până în actuala lună. Investiţiile sunt destul de semnificative. CJ-ul a cumărat un sistem de sunet şi traducere ultraperformant, care costă peste 400.000 de lei, precum şi un lift de 100.000 de lei şi mobilier de 306.000 lei. Sala de conferinţe are  114 locuri dispuse sub formă de amfiteatru.

Scandal la inaugurare

Consilierul PSD, Florin Neagu Bălaşa, a protestat public la prima şedinţă avută loc în noua sală. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei de la PDL au avut loc în primul rând, iar el a fost pus undeva pe rândul doi în lateral. “De ce PDL-ul e în faţă, iar noi stăm înghesuiţi în lateral? Refuz locul atribuit” a răbufnit acesta către Bottesch, iar apoi s-a aşezat două rânduri mai sus.

Obiectivul de investiţii – „Sală de conferinţă şi birouri”  are o suprafaţă desfăşurată pe patru nivele de 1.276,29 metri pătraţi.[nggallery id=749]

Ultima oră

Comentariul meu