jazz and more festival, editia a vii-a la sibiu. vezi ce poți asculta anul acesta!

jazz and more festival, editia a vii-a la sibiu. vezi ce poți asculta anul acesta!Jazz And More este festivalul celor mai reprezentative curente muzicale contemporane. Este singurul festival din Romania care prezinta muzica 100% noncomerciala, muzica de avangarda , muzica creativa: free jazz si free music, metal jazz, post rock, muzica electronica contemporana, muzica electroacustica, muzica de camera improvizata, improvised music, muzica ambientala.

Festivalul prezinta artisti ce au ales explorarea in locul banalului conventiei. Jazz And More este destinat celor ce prefera arta vie in locul unei supraproductii muzicale de serie. Cu un program foarte inacarcat, de 21 concerte in 4 zile, festivalul va incepe joi 13 Octombrie si se va incheia duminica 16 octombrie. Se va desfasura la Teatrul Gong din Sibiu (str Al. Odobescu, nr 4).  Concertele vor incepe la ora 17:00. Ca o noutate, in zilele de 14, 15 si 16 la ora 14:30 vor avea loc concerte gen „matineu” in biserica St. Johann (Johanniskirche) din str. Mitropoliei 30. La acestea intrarea este libera.

Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din aceasta nisa muzicala, de elucidare a confuziilor, de iesire din izolare si de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate. Sibiul a devenit, prin acest festival, cel mai reprezentativ exponent al muzicii de avangarda si experimentale din Romania. Jazzul, muzica contemporana, muzica creativa, muzica libera si muzica improvizata sunt domenii muzicale ce folosesc in mare masura improvizatia muzicala, cea mai efemera, mai volatila forma artistica. Festivalul isi propune sa umple un gol din cultura autohtona si sa formeze treptat gustul publicului pentru o zona muzicala foarte speciala. Festivalul Jazz and More prezinta concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana, work-shop-uri de tehnica a improvizatiei. Vor fi editate CD-uri si materiale video cu artistii participanti in festival. Festivalul se vrea o continuare a traditiei jazzului creativ pe care l-a avut Sibiul in anii ´80 cand pe scena sibiana de jazz urcau, pe langa cei mai buni muzicieni romani, o serie de artisti consacrati ai muzicii improvizate cum ar fi: Gunter Hampel, Jeanne Lee, ROVA Saxophone Quartet, Alexander von Schlieppenbach, Albert Mangelsdorf, Richard Oschanitzki, Paul Lovens, Ernst-Ludwig Petrowski, si multi altii.Accesul publicului este permis în baza biletelor si abonamentelor. Tinand cont de numarul limitat de locuri, se recomanda rezervarea locurilor in avans. Biletele, in valoare de  50 lei / zi sau 180 lei / abonament, sau cu reducere (elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati) 35 lei/seara si 120 abonamentul pentru toate cele 4 seri. Festival este produs de Asociatia Culturala INTERZONE si este cofinantat de Consiliul local al municipiului Sibiu si Primaria Sibiu prin Casa de Cultura a municipiului Sibiu si  Consiliul Judetean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu