Aeroportul Sibiu va avea taxe mai mici decât cele din Cluj și Târgu Mureș

Aeroportul Sibiu va avea taxe mai mici decât cele din Cluj și Târgu MureșConsilierii județeni au decis ca luna viitoare să voteze un proiect prin care vor micșora taxele și tarifele practicare în momentul de față la Aeroportul Sibiu.

Aeroportul din Sibiu va deveni în sfârșit atractiv pentru companiile aeriene din întreaga Europă. Consilierii județeni s-au decis să fie pentru micșorarea actualelor taxe care sunt și de șase ori mai mari decât la Tg. Mureș. ”Acolo taxele per persoană sunt între 3,67 și 5 euro, iar noi avem taxe de 28 – 30 de euro de persoană. Avem nevoie de subvenții pentru a micșora tarifele și pentru a relansa traficul la Sibiu”, a explicat Augustin Sava, director al aeroportului din Sibiu.

”Tarifele mici de aeroport aduc companii. Va trebuie să luăm o hotărâre în Consiliul Judeţean. Dacă scădem tarifele va trebui să subvenţionăm aeroportul. Cu cât scădem mai mult cu atât vom subvenţiona mai mult. Aceasta este însă singura soluție ce putem să o aplicăm”, a spus joi și președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch. Consilierii s-au arătat disponibili să voteze un proiect prin care să scadă taxele care să ajungă măcar la nivelul celor de la Mureș și Cluj.

”Nu trebuie să ne gândim că trebuie să amortizăm investiţia, ci să ne gândim la utilitatea lui publică, să discutăm posibilităţile de a subvenţiona în aşa fel încât să câştigăm o poziţie importantă pe piaţă”, a spus și consilierul PSD, Adrian Besoiu.

Ultima oră

Comentariul meu