o sibiancă a câștigat premiul "fashion in paper" 2011, la "world of fashion" de la milano

o sibiancă a câștigat premiul "fashion in paper" 2011, la "world of fashion" de la milanoOlimpia Dobrota din Sibiu a castigat un premiu “FASHION IN PAPER” 2011 care consta in realizarea unui site de catre EnFo Consulting Centro di Consulenza Informatica. Acest concurs s-a desfasurat la Milano incepand cu luna mai, iar sambata 24 septembrie a avut loc premierea.

Olimpia a absolvit la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, doua facultati, Ingineria la specializarea Designul Produselor Textile si Facultatea de Istorie si Patrimoniu la specializarea Design Vestimentar. ”Desi sunt studenta la master la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, am ajuns prin intermediul Bursei Erasmus sa fac anul II de master la Accademia di Belle Arti di Brera Milano, astfel am avut ocazia sa particip la concursul “FASHION IN PAPER”  si sa ma numar printre tinerii designeri castigatori. Am castigat un premiu “FASHION IN PAPER” 2011 care consta in realizarea unui site de catre EnFo Consulting Centro di Consulenza Informatica”, spune Olimpia. Acest concurs s-a desfasurat la Milano incepand cu luna mai, iar sambata 24 septembrie a avut loc premierea.

Premiu important

Fashion in Paper este o expozitie itinerara, care are ca obiectiv principal realizarea legaturii intre tinerii designeri si intreprinderile din lumea modei. Aceasta expozitie este coordonata de Bianca Cappello si este un proiect promovat de Provincia di Milano, aflat sub patronajul Provincia di Firenze si Citta di Torino, in colaborare cu AFOL Milano si La Triennale di Milano.
Creatiile sunt realizate numai din hartie sau carton reciclabile, de catre studenti selectionati din cele mai bune Academi si Universitati italiene. Expozitia cuprinde doua sectiuni: vestimentatie si accesorii. ”Am participat la aceasta expozitie la ambele sectiuni fiind clasificata intre castigatori cu rochia creata.
Colectia confectionata din hartie am inceput sa o realizez la cursul “EcoDesign” sub indrumarea profesoarei Maria Teresa Illuminato, in cadrul Accademiei Brera din Milano, continuand sa realizez si accesorii la cursul “Design dell accessorio per il costume” sub indrumarea profesoarei Carla Ricotti. Pentru a realiza rochia si accesoriile am inceput cu o documentare din baroc si am studiat formele voluminoase specifice acestei perioade, apoi am cautat informatii pana in arta contemporana, atat in design cat si in arhitectura, toate aceste informatii a trebuit sa le transpun prin intermediul materialul propus, care este hartia, iar eu am ales sa folosesc benzi de hartie fotografica, respectiv bordura alba care este taiata inainte de obtinerea fotografiei si care am recuperato de la un studio foto inainte de a fi aruncata, iar o alta parte de hartie folosita pentru rochia de baza a fost sponsorizata de o fabrica de hartie Cordenons din Milano (sponsor al evenimentului)”, a povestit sibianca. Prima etapa a expozitiei a fost in perioada 26 mai-5 iunie la Museo del Design de la Triennale Milano, apoi in perioada 23-25 septembrie a avut loc expozitia castigatorilor intr-un spatiu dedicat artei si culturii Frigoriferi Milanesi din Milano. Acum rochia urmeaza sa fie expusa tridimensional in cadrul unei noi expozitii la Milano, dupa care va fi expusa la Madrid in perioada 27 octombrie – 18 noiembrie la Istituto di Cultura Italiano, Palazzo Abrantes din Madrid, apoi va fi prezentata la Roma.

Ultima oră

Comentariul meu