lucrările pe strada ţiglari sunt finalizate după o investiţie de 5 milioane lei

lucrările pe strada ţiglari sunt finalizate după o investiţie de 5 milioane leiPrimarul Klaus Iohannis a redeschis oficial strada Ţiglari miercuri, 28 septembrie, după finalizarea unor lucrări importante de reparaţii. Lucrările au costat aproximativ 5 milioane de lei şi au fost executate de SC DPC SA.

Canalizarea menajeră a fost refăcută în anul 2008 prin contractul finanţat din fonduri ISPA, al cărui titular a fost SC Apă Canal SA. Reţeaua de apă a fost complet schimbată şi au fost refăcute branşamentele, costurile fiind suportate de SC Apă Canal. La infrastructura rutieră lucrările au început în primăvara anului trecut. Acestea au presupus refacerea carosabilului şi a trotuarului.

Această stradă este singura cale de acces pentru cartierul Ţiglari şi cartierul Tineretului. Din această cauză lucrările s-au desfăşurat pe cinci tronsoane care au fost închise pe rând.

Constructorul va marca pe această stradă piste de biciclete pe ambele sensuri ale străzii. De asemenea, au fost marcate aproximativ 145 de locuri de parcare, printre care se numără şi locuri de parcare verde pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Pentru a proteja arborii existenţi, constructorul a amenajat alveole în trotuare. Au fost marcate şi trecerile de pietoni la intersecţia cu străzile Lutului, Măgheranului şi Record şi în dreptul locului de joacă. O amenajare specială a fost executată la trecerea de cale ferată. Pentru a asigura o trecere sigură în zona liniilor a fost montată o traversă carosabilă din cauciuc.

Lucrările au costat aproximativ 5 milioane de lei şi au fost executate de SC DPC SA.

Ultima oră

Comentariul meu