workshop internaţional de dans contemporan pentru studenţii străini din sibiu

workshop internaţional de dans contemporan pentru studenţii străini din sibiuÎnainte de a da testul de limba română (la sfârşitul acestei luni) și de a intra într-un nou an universitar, studenţii străini sosiţi la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, vor avea şansa de a participa la un nou eveniment cultural.

De această data Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează miercuri 28 septembrie 2011 de la ora 19.00, un workshop internaţional de dans contemporan condus de coregraful Hugo Wolff. La acest workshop, ce se va derula la cantina studenţească, studenţilor străini li se vor alătura studenţii membrii ai Companiei de Dans Microbis. Este de remarcat faptul, că cinci dintre studenţii străini sosiţi la ULBS şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie în Compania Microbis, aceştia fiind nelipsiţi de la repetiţiile de dans.

„Arta a fost întotdeauna o punte între oameni, indiferent de maniera în care se reflectă. Dansul, privit ca o formă motrică a artei, nu se dezminte în acest sens. Ne dorin ca amintirile pe care le construim acestor tineri prin evenimentele pe care le organizăm să rămână pentru totdeuna în sufletul lor” declară Liliana Popescu, Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Seara va continua cu un party internațional organizat de studenții străini și de Departamentul Relaţii Internaţionale din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Studenţii din Asia și-au propus să pregătească singuri mâncarea tradiţională din ţările din care provin cu ingrediente și condimente aduse special pentru această seară, de la mii de kilometri. Cina internaţională pusă la cale de organizatori va da şansa studenţilor să-şi exprime propria cultură, să exploreze, să compare diferitele culturi, să înţeleagă şi să accepte diversitatea.

 

Ultima oră

Comentariul meu