ani cere anchetarea deputatului ioan cindrea pentru că şi-a angajat ilegal nevasta la biroul parlamentar din sibiu

ani cere anchetarea deputatului ioan cindrea pentru că şi-a angajat ilegal nevasta la biroul parlamentar din sibiuInspectorii de integritate au sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la faptul că deputaţii Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR) şi-au angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare proprii, încălcând astfel regimul conflictului de interese.

ani cere anchetarea deputatului ioan cindrea pentru că şi-a angajat ilegal nevasta la biroul parlamentar din sibiu

În urma evaluărilor demarate în luna noiembrie 2010, s-a constatat că Ioan Cindrea, deputat PSD, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Amalia Cindrea, în perioada 05.10.2009 – 01.02.2011, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 34 Sibiu. Beneficiul obţinut în perioada 05.10.2009 – 01.02.2011 de către aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro), infromează, marţi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

În ceea ce-l priveşte pe Karoly Kerekes, deputat UDMR, acesta a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 – 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 – 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş. Beneficiul obţinut în perioada 2004 – 2010 de către cei doi a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 de euro).

Beneficiul patrimonial total, obţinut de rudele celor doi deputaţi în urma angajării prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, a fost în cuantum de 134.144 lei (aproximativ 31.138 euro).

În aceste context, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către cei doi deputaţi a infracţiunii de conflict de interese.

Totodată, inspectorii de integritate au făcut demersuri pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective, arată ANI

Ultima oră

Comentariul meu

Publică