zeci de șoferi sancționați în urma raziilor de la trecerile de cale ferată

zeci de șoferi sancționați în urma raziilor de la trecerile de cale feratăLa sfârşitul săptămânii trecute, efectivele de poliţie rutieră ale Serviciului Rutier Sibiu şi Birourilor Rutiere Mediaş şi Sibiu au acţionat, cu prioritate,  pe linia sancţionării nerespectarii normelor rutiere privind acordarea de prioritate pietonilor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi trecerea la nivel cu cale ferată.

În data de 24 septembrie a.c., la nivelul judeţului Sibiu s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi reducerii accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere privind trecerile la nivel cu calea ferată. În cadrul acţiunii, au fost verificate 127 vehicule şi aplicate 44 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

În municipiul Mediaş, 4 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional întrucât s-au angajat în traversarea trecerii la nivel cu calea ferată fără a respecta semnificaţia semnalului acustic şi optic aflat în funcţiune, iar ca masură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În municipiul Sibiu, pe str. Frigoriferului a fost surprins un tânăr aflat pe moped, care s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de vehicule oprite regulamentar la trecerea la nivel cu calea ferată şi ulterior, în traversarea acesteia fără a respecta semnificaţia semnalului acustic şi optic. Mopedistul a fost sancţionat contravenţional.

Ultima oră

Comentariul meu