sibiul faimos în statele unite cu sicriele direcției silvice, dracula și ilie troancă
AP Photo/Vadim Ghirda
sibiul faimos în statele unite cu sicriele direcției silvice, dracula și ilie troancă
AP Photo/Vadim Ghirda

Moartea și Dracula fac audiență bună de vreme ce sicriele sibiene au ajuns celebre în America împreună cu directorul Direcției Silvice Sibiu, Ilie Troancă. Faima coșciugelor ieftine, confecționate la Tălmaciu în atelierul Direcției Silvice s-a răspândit peste ocean marți,  după cu apariția pe fluxul de știri al agenției de presă Associated Press a unui reportaj despre sicrie, la prețuri fără concurență în Sibiu, Transilvania.

Sursa reportajului este o știre a lui Andrei Naiță, prezentată de Laura Dobrotă în Observatorul Antenei 1 Sibiu din 9 septembrie, despre noua afacere cu sicrie a Direcției Silvice.

Materialul publicat marți de Associated Press cu titlul „Sicrie chilipir în Transilvania. Unde altundeva?”, (Bargain coffins from Transylvania. Where else?), cu aluzie directă  la mitul lui Dracula, a fost preluat deja de mai multe ziare din Statele Unite. Reporterul AP, Alison Mutler își contruiește povestea pornind de la sărăcia și vremurile grele din România, unde oamenii glumesc pe seama morții și spun că nu și-o permit.

Reporterul a vorbit și el cu Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice, care i-a mărturisit, că deși a început doar de câteva luni afacerea cu sicrie și a vândut doar câteva sute, s-a dovedit una cu potențial. Afirmația lui Troancă este întărită de declarația unuia dintre tâmplarii angajați la atelierul de coșciuge al Direcției Silvice, care spune că e o afacere bună, pentru că toți murim odată.

Reportajul AP a fost preluat marți de numeroase jurnale online din Statele Unite, printre care Boston Globe, Herald Online, San Francisco Chronicle, CBS News. Știrea a ajuns însă și în jurnalele online din America de Sud și chiar în Taiwan.

VEZI MAI JOS ȘTIREA DE PE ANTENA 1

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu