sănătate - cum ne pregatim organismul pentru toamnă
sănătate - cum ne pregatim organismul pentru toamnăSuntem in luna septembrie, prima luna a toamnei, care inca nu si-a facut pe deplin simtita prezenta. Usor, usor temperatura incepe sa scada si ploile isi vor face aparitia. Toamna este un anotimp de tranzitie de la vara la iarna si trebuie sa avem grija de alimentatia si organismul nostru. In acest anotimp trebuie sa acordam atentie sporita colonului, splinei, oaselor si plamanilor.
In primul rand trebuie sa mancam cat mai multe fructe si legume de sezon (praz, varza, conopida, broccoli, fenicul, radacinoase, sfecla, pere, gutui, mere, dovleac, fasole, mazare, linte, nuci, alune, ciuperci, struguri smochine, castane, etc).
De asemenea, in acest anotimp, mai mult ca oricand trebuie sa evitam asocierele gresite de alimente, in special, nu trebuie sa asociem produsele de origine animala, proteice, (carne, branza, etc) cu produse fainoase (paine, paste fainoase, orez, etc).
 Trebuie sa consumam cat mai multe sucuri proaspete de legume si fructe deoarece asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Nu sunt recomandate perele si merele deoarece contin multa fructoza, ele putand fi consumate ca atare.
 Strugurii trebuie sa fie consumati cu moderatie, in special cei dulci si trebuie evitati de catre persoanele care sufera de diabet. La fel de indicate sunt si ceaiurile deoarece cresc imunitatea si detoxifica organismul. Unul dintre cele mai recomandate ceaiuri, toamna, este ceaiul de macese deoarece macesele contin vitaminele: B1, B2, K si C, fiind un bun vasodilatator si intareste imunitatea organismului.
 De asemenea, este indicat si ceaiul de soc deoarece ajuta organismul sa elimine toxinele intestinale, fiind indicat si in curele de slabire deoarece inhiba senzatia de foame. Ceaiul de soc este recomandat si in prevenirea si tratarea virozelor respiratorii.
 Din alimentatia noastra nu trebuie sa lipseasca, in acest anotimp, salatele proaspete de cruditati (telina, morcov, ardei, rosii, varza, etc.). Ele revigoreaza organismul si inlatura starea de oboseala.  De asemenea, trebuie sa acordam o atentie marita ingrijirii tenului si parului, pentru a le proteja de schimbarile de temperatura.
 Ca si pe perioada celorlalte anotimpuri trebuie sa ne hidratam corect, prin consumul unei cantitati suficiente de apa si este necesar sa avem un program riguros de exercitii fizice. sursa: proretete.ro

Ultima oră

Comentariul meu