În perioada 3 – 11 Septembrie 2011 a avut loc al 13-lea Simpozion Internaţional de Mulinologie în localitatea daneză Aalborg. Manifestarea a reunit 100 de specialişti din 20 de ţări, de pe 4 continente, care au împărtăşit ideile şi experienţele lor în generosul spaţiu oferit de Aalborg Kultur Kongress Center.
România a fost reprezentată de Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu prin muzeografii Marius-Florin Streza şi Ştefan Păucean. Aceştia au susţinut în cadrul simpozionului lucrări ce prezintă bogatul patrimoniu tehnic ilustrat în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului. Punctul de maxim interes a fost atins în momentul prezentării şi acceptării candidaturii Complexului Naţional Muzeal ASTRA pentru organizarea celui de-al 14-lea Simpozion Internaţional de Mulinologie din 2015, ediţie aniversară când TIMS (The International Molinology Society) împlineşte 50 de ani de existenţă.
Investirea Sibiului ca organizator al acestei prestigioase manifestări s-a produs oficial prin predarea simbolului TIMS (un ciocan realizat din lemnul a trei mori de vânt vechi de aproape 200 de ani ce provin din Olanda, Danemarca respectiv Germania) delegaţiei române.
În paralel cu prezentarea lucrărilor, simpozionul a prevăzut diverse vizite la mori şi ateliere de construcţie şi restaurare a componentelor ce compun morile de vânt. Pe lângă acestea s-au organizat un tur premergător lucrărilor simpozionului şi unul imediat după încheierea acestuia.
Societatea Internaţională de Mulinologie (TIMS) a fost creată în anul 1965, are în prezent peste 500 de membri activi şi aproximativ 1000 de colaboratori. Are ca principale obiective repertorierea morilor de pe întreaga suprafaţă a globului, menţinerea în stare de funcţiune a morilor existente şi oferirea de consultanţă pentru proprietarii de asemenea instalaţii, fie ca utilizează energie eoliană, hidraulică, umană, animală sau mecanică.