filmul „mahler on the couch” a obținut premiul publicului la mediaș central european festival

filmul „mahler on the couch” a obținut premiul publicului la mediaș central european festivalFestivalul s-a bucurat de o prezenta numeroasa a publicului mediasean in locatiile de proiectie, pana vineri seara inregistrandu-se 4500 de spectatori! Dintre acestia, 569 de persoane au participat la votul pentru Premiul Publicului, acordat filmului „Mahler on the Couch” („Mahler si Freud”, regia Percy si Felix Adlon), care a fost reproiectat sâmbătă seară.

Duminica, 11.09, in cadrul ultimei zile a Medias Central European Film Festival, va avea loc FESTIVITATEA DE DECERNARE A PREMIILOR MECEFF 2011, precedata la ora 18.00 de un concert sustinut de Hakeshet Klezmer Band. Formata in cadrul Comunitatii Evreilor din Oradea, trupa a cucerit audienta din Ungaria, Israel sau Argentina si a obtinut recunoastere si pe diverse scenele din tara. Festivitatea de Inchidere ii va avea ca prezentatori pe actorii Victoria Cocias si Constantin Cotimanis, iar juriul MECEFF va acorda: Marele Premiu, Premiul pentru regie, Premiul pentru imagine si Premiile de interpretare.

Sambata a avut loc proiectia ultimului film din competitie – „Poate in alta viata”, („In Another Lifetime”, Austria, 2010), in prezenta regizoarei Elisabeth Scharang, in timp ce vineri juriul a urmarit si „Eu cand vreau sa fluier, fluier” (Romania, 2010, regia Florin Serban), filmul romanesc aflat in competitia celor sapte tari central-europene. Filmul „Valea curajului” („Valley of Fortitude”, Israel, 2010), proiectat vineri in prezenta faiomosului regizor Dan Wolman si a actritei principale Tamar Alkan a fost aclamat cu ropote de aplauze si o sala plina.

Proiectii de filme, din  cadrul sectiunilor competitie, 7 (cele sapte tari central-europene), 1 ( tara invitata, Israel), documentar, scurt-metraje, portret de regizor: Jiri Menzel, a filmelor restaurate yiddish sau selectia presedintelui au oferit o gama variata de alegeri pentru cinefili sau publicul larg.

Despre problemele contemporane in societatea israeliana si perspectivele palestiniene si evreiesti a vorbit Amy Kronish, critic de film si consultant in domeniul filmului israelian, in cadrul ultimelor doua simpozioane organizate in cadrul MECEFF. Nahma Sandrow a tinut o prelegere despre istoria filmului si teatrului Yiddish cu care s-a incheiat seria conferintelor din cadrul primei editii a festivalului de film de la Medias.

Ultima oră

Comentariul meu