video - sibienii pot plăti direct cu cardul biletul în autobuz. vezi cum a testat primarul iohannis sistemul

BRD, MasterCard şi Societatea Comercială de Transport local din Sibiu „Tursib” au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă implementarea soluţiei de plată contactless PayPass™ în transportul în comun din Sibiu.

Sibiul este primul oras  din Europa care oferă posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport în comun utilizând ca mijloc de plată a călătoriilor cardurile MasterCard® şi Maestro® PayPass™. BRD a încheiat cu Tursib un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun, al cărui prim pas este plata calatoriilor cu carduri bancare contactless direct in mijloacele de transport. Urmare a acestui parteneriat, Tursib se plasează în rândul celor mai avansaţi furnizori de servicii pentru comunitate la nivel internaţional.

Cardurile contactless emise de BRD vor putea fi încărcate în scurt timp şi cu abonamente valabile pe liniile de transport în comun din Sibiu. De asemenea, pentru plata călătoriilor sunt acceptate în mijloacele de transport orice tip de card contactless MasterCard/Maestro emis oriunde în lume.

BRD are deja instalate peste 1.300 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul întregii ţări, la comercianţi precum Carrefour, Mic.Ro, KFC, Pizza Hut, IKEA, Inmedio, dar şi la Regii de Transport precum Metrorex, Sibiu, Constanţa, Galati.

Iohannis, încântat de idee

„Transportul public din Sibiu a reuşit într-un timp relativ scurt să îşi schimbe complet dinamica şi utilitatea în comunitate. Avem astăzi un transport public performant, cu mijloace de transport noi şi cu trasee optimizate. Astăzi se marchează la Sibiu o premieră pe ţară şi în ceea ce priveşte sistemul de ticketing. Cetăţenii vor beneficia de o modalitate mult mai simplă de plată a biletului, direct în mijloacele de transport. Felicit cu această ocazie societatea de transport public şi în egală măsură BRD şi Mastercard pentru proiectul pe care astăzi îl inaugurăm.” a declarat Primarul Klaus Werner Iohannis

„Prin aceasta solutie de plata a calatoriei în mijloacele de transport în comun ale Tursib încercăm să oferim cetăţenilor Sibiului, dar si vizitatorilor frumosului nostru oras un serviciu la cele mai ridicate standarde tehnologice. De asemenea, contributia noastra la bunul renume al Sibiului va fi sensibil imbunatatita”, a declarat Adrian Popa, Directorul General al SC Tursib SA.


Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Bai cel care ai scris articolul , mai bine ai redacta rubrica de anunturi decit sa faci campanie electorala.
    Daca preamaresti asa tursibul inseamna ca in viata ta nu ai parasit localitatea.
    Vai de capul vostru, sibieni jecmaniti de Klaus Pacala si oamenii lui.
    care este viteza medie a autobuzelor?
    aer conditionat?
    la ce interval circula? 3′ 5′ ? haha 30′ 50′
    pe cite strazi pietruite si lungimea lor circula tursibul?
    igiena? la exterior sunt spalate cu sapun lichid de la supermarket. la interior?