universitatea „lucian blaga” anunţă schimbări după clasificarea în categoria a ii-a la nivel naţional

universitatea „lucian blaga” anunţă schimbări după clasificarea în categoria a ii-a la nivel naţionalCei de la ULBS Sibiu au ţinut să precizeze miercuri că trebuie avut în vedere faptul că această clasificare s-a făcut pe baza unui singur criteriu care include produsele şi calitatea cercetării ştiinţifice.

ULBS Sibiu a dat publicităţii un comunicat de presă, ca reacţie după clasificarea făcută de către Ministerul Educaţiei, în privinţa universităţilor din ţară.

 Iată ce spune rectorul Constanin Oprean:

 „Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ocupă locul 18 în clasamentul naţional, o poziţie onorabilă având în vedere faptul că este o universitate de tip comprehensiv – cu foarte multe domenii de studiu. În plus, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se diferenţiază celelalte unităţi din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare ştiinţifică, dat fiind faptul că ULBS are şi specializări de medicină, agricultură, artistice (teatru, design, conservare – restaurare), domenii pe care celelalte universităţi nu le au.

În Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu există câteva domenii de excelenţă pe care le vom consolida şi dezvolta în continuare şi alte domenii care la ora actuală nu în îndeplinesc criteriile internaţionale dar ale căror standarde sperăm să le ridicăm în cel mai scurt timp.

Din păcate, procesul de ierarhizare al domeniilor de studiu nu a fost încheiat iar din declaraţia Ministrului Educaţiei nu rezultă că s-ar încheia înainte de 2014, ceea ce înseamnă că înseşi unele dintre domeniile identificate înainte de finalizare de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu prezintă credibilitate maximă.

Rezultatul obţinut de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu demonstrează performanţa managementului universitar din ULBS urmând ca în etapa următoare universitatea să demonstreze că domeniile de cercetare se vor regăsi în zona cercetării avansate şi ULBS să intre în prima categorie”

Ultima oră

Comentariul meu