csm sibiu are nevoie de 1,5 milioane lei ca să facă reparaţii la bazinul olimpia

csm sibiu are nevoie de 1,5 milioane lei ca să facă reparaţii la bazinul olimpiaClubul Sportiv Municipal Sibiu a prezentat la Prefectură o listă cu problemele cu care se confruntă la imobilele deţinute, precum şi o listă cu performanţele obţinute.

Clubul sibian a făcut un bilanţ pe care îl redăm în întregime mai jos:

Sportul de performanta constituie pentru Clubul Sportiv Municipal Sibiu, activitatea principala.

            In acest sens pentru continuarea acestei activitati, avand in vedere ca pe plan local , la ramurile de sport pe care le avem in structura clubului, nu cresc viitori potentiali  sportivi de performanta, ne-am indreptat atentia spre :

–          depistare si selectie

–          grupe de initiere insportul de performanta

–          sectii de performanta.

Nu lipsita de interes in sustinerea si continuarea sportului de performanta o reprezinta si baza materiala. Dotarile existente satisfac in general posibilitatea desfasurarii activitatilor in conditii acceptabile.

            Clubul dispune in administrare :

-Bazinul Olimpia pentru inot si sarituri in apa

-Terenul de Rugby

– Baza Hipica

-Sala de box.

Investitiile aprobate de-a lungul timpului nu au mai satisfacut nevoile stricte de adaptare acestor baze sportive la cerintele desfasurarii in conditii optime a activitatilor.

1.La bazinul Olimpia sunt necesare lucrari de intretinere si amenajare in valoare de 1.500.000 lei, necesari pentru:

            a) refacerea turnului de sarituri care are o vechime de peste 35 ani

            b) acoperirea bazinului de sarituri cu suport de plastic

            c) refacerea structurii acoperisului (a fermelor metalice) – vechime 35 ani

            d) refacerea si intretinerea tavanului fals

            e) schimbarea filtrelor – vechime 35 ani

            f) repararea cazanului de rezerva

          g) lucrari de izolatie tencuieli interioare si exterioare

                       2. La terenul de rugby – sunt necesare fonduri pentru construirea vestiarelor, in prezent acestea fiind lipsite de conditii de stricta necesitate  – dusuri, sauna, vestiare, etc.

            3. La baza hipica – lucrarile stau satisfacator desi mai sunt necesre lucrari de reparatii la acoperisul grajdurilor si a cladirilor, lucrari pe care speram ca anul acesta sa le executam in regie proprie.

            4. La sala de box – datorita infiltratiilor de apa prin acoperisul care  sustine peluza stadionului, activitatea este improprie desfasurarii unui program de antrenament normal.

            In speranta ca vom primi banii pe care i-am solicitat, aceasta sala o vom amenaja deasupra vestiarelor de la bazinul Olimpia intr-un spatiu care in prezent este fara destinatie si nefinalizat.

     Cu toate aceste neajunsuri activitatea Clubului in acest sens s-a redresat, avand in vedere ca :

a)      La sectia de calarie am transferat cei mai buni sportivi din tara, Ilioi Radu si Ilioi Raul, care in prezent concureaza pentru C.S.M. Sibiu, echipa in care mai sunt Bucur Ionel, Tincu Ioan, Comsa Madalina, Bucur Adelina, Pahomi Cristian, Canta Niculae, castigand Cupa Romaniei, Cupa Federatiei, calificata in finala Campionatului National pe care speram sa-l castigam la sfirsitul lunii august.

b)      La sectia de sarituri in apa, rezultatele sunt de natura sa continue renumele orasului la aceasta disciplina avand in componenta sectiei campioni nationali participanti la Campionatele Europene din ultimii 2 ani.

c)      La sectia de inot – sectie care cuprinde 2 grupe de sportivi incepatori, rezultatele sunt promitatoare urmand ca in urmatorii 4-5 ani acesti copii sa confirme.

d)     La sectia de judo – problema cu care ne confruntam este lipsa antrenorului, post desfiintat nejustificat in perioada restructurarii desi avem performante notabile pe plan national, cu sportivi nominalizati in loturile nationale si olimpice.

e)      La sectia de box – performantele notabile la box fete dar nefiind inca sport olimpic nu ne ajuta in clasamentul pe cluburi.Din pacate la baieti rezultatele sunt sub asteptari datorita si conditiilor  precare de pregatire.

f)       La sectia de tenis – rezlutate modeste.

g)      La sectia de atletism – orientata pe aruncari greutate, sulita, disc, avem asigurate anual 2-3 medalii la Campionatul National.

h)      La sectia de rugby – sport de traditie in orasul nostru, reinfintat de mine pentru a 4-a oara, cu speranta ca vom promova anul acesta.

Din pacate cheltuielile mari si lipsa de sustinere pe plan local face ca acest sport sa nu poata reveni acolo unde ii este locul.

Mentionam ca lotul actual alcatuit din sportivi tineri si fara mari pretentii materiale este lipsit de un antrenor calificat, angajat al Clubului dintr-o lipsa de orientare in perioada reorganizarii Clubului iunie 2010 – martie 2011.

i)        La sectia de volei – echipa de fete a activat in perioada 2010 – 2011 in divizia A1, si desi in aceasta perioada  s-au cheltuit peste 300.000 lei noi, aceasta a retrogradat in divizia A2 dintr-o lipsa de profesionalism a celor care au gestionat situatia in acea perioada.

Speram ca vom promova aceasta echipa din nou, cu conditia implicarii factorilor  locali in procesul de revenire a acestui sport cu traditie in orasul nostru.

j)        Sectia de patinaj – este sectie nou infintata in anul 2009, bazata pe tineri care vor confirma in urmatorii 2-3 ani.

k)       Sectia de schi – inactiva prin desfintarea postului de antrenor.

 Avand in vedere cele de  mai  sus este necesar ca pentru ridicarea nivelului performantelor la nivelul Clubului, factorii locali, sa vina in sprijinul sportului Sibian prin atragerea si implicarea oamenilor potenti financiar in activitatea sportiva.

 PLAN DE MASURI – OBIECTIVE   2011

  1. Artagerea sportivilor pentru echipa de volei, in vederea promovarii in divizia A

          – necesar 8.000 lei/luna, august 2011 – martie 2012

  1. Promovarea echipei de rugby

–          necesar 15.000 lei/luna, septembrie – decembrie 2011.

  1. 1 medalie la Campionatele Nationale de Atletism 2011
  2. Castigarea Campionatului National de Obstacole individual si pe echipe, locul I in clasamentul general pe cluburi.
  3. 70 de medalii la Campionatului National  de Sarituri in Apa, seniori si  juniori
  4. 3 medalii la Campionatului National de Judo
  5. 4 medalii la Campionatului National de Inot
  6. Clasarea in primii 100 a unui sportiv la sectia de tenis.

Daca in anul 2003 clubul era pe undeva in coada clasamentului national –locul 38-40, in anul 2008 am fost in  primele 10 cluburi din tara, fapt care ne da speranta  de a aduce clubul in perioada urmatoare in topul celor mai performante cluburi din tara.

In speranta ca factorii locali vor intelege importanta practicarii sportului in general si a sportului de  performanta, in particular , contribuind astfel la ridicarea nivelului de sanatate a populatiei, asteptam o reactie pozitiva si constructiva in realizarea acestor obiective.

Ultima oră

Comentariul meu