strategia pdl: prostimizarea

strategia pdl: prostimizareaSe zice că, pe vremuri, tărâmurile aceastea erau guvernate de o forță a răului, care-i împiedica pe oameni să trăiască bine și frumos. Forța aceea nu lua de la bogați ca să le dea săracilor, ci pur și simplu nu permitea nimănui să devină bogat. Mai puțin conducătorilor statului. Forța aceea se numea comunism. De la comun(ă), la bază principiul fiind “totul la comun”.

strategia pdl: prostimizarea

Oamenii au reușit cu greu să învingă forțele răului și, cu excepția câtorva cărora le plac lucrurile de-a gata, fie ele de cea mai proastă calitate, n-ar face niciodată pasul istoriei înapoi.

În lumea de azi, există un alt principiu guvernant, acela al competitivității. La modul ideal, cu cât muncești mai mult, cu cât ești mai bun în ceea ce faci, cu cât munca ta le este mai utilă sau mai plăcută oamenilor, cu atât câștigi mai mult.

Teatrul “Radu Stanca” a câștigat anul trecut, de pe urma vânzării biletelor și chiriilor, cam 200.000 de lei. Ce a propus PDL la ședința de Consiliu Local din luna august? Să le luăm banii. Toți banii. Haiducește. Să nu vadă un sfanț din ei. Au muncit să facă spectacole de calitate, au actori premiați, regizori de renume internațional, sunt printre cele mai apreciate teatre din țară și – se laudă ei – chiar din Europa? Foarte bine, să ne dea, la comun, toți banii pe care-i fac. Și îi împărțim noi după cum ne taie capul.

Și cum ne taie capul? Alte proiecte PDL (din fericire decedate) prevedeau alocarea a 4 milioane de lei pentru echipa de fotbal “Voința”.

Pe vremuri, forța răului care guverna pe aceste tărâmuri mai avea o strategie, tot egalităristă și ea: prostimizarea. Grijă mare la ce punem în balanță!

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

Publică

  1. cum e important teatrul Radu Stanca asa ar trebui sa fie importanta pentru autoritatile locale si o echipa de fotbal care pare sa dea rezultate bune, pentru ca nu vrem doar teatru! sunt sigura ca mult mai multi ar merge la fotbal decat la teatru…aceste 2 activitati pot merge in paralel pentru ca se refera la categorii de varsta diferite,gusturi diferite etc si nu ar trebui sa fie discriminate activitatile, una in declinul celeilalte ,din contra ar trebui sa sprijinim si una si alta ,asa mi se pare corect!!

  2. Carevasăzică nu e greșit. Corect este ca banii pe care îi încasează teatrul și festivalul să meargă pentru proiectele culturale ale instituției, care, în mod teoretic, își va îmbunătăți palmares, dotare materială și umană și deci va căpăta plus valoare. De ce n-ar funcționa sistemul public pe criterii de competență, la fel ca cel privat? De ce ar trebui ca teatrului Radu Stanca să i se ia fondurile câștigate (chiar dacă, desigur, legal este posibil, însă nu și corect într-o economie rulantă), în schimb instituții de cultură neperformante să primească în continuare fonduri publice, exponențial prea mari față de ce produc? Dvs. îmi oferiți exact argumentul PDL: dacă-i competitiv, să i se ia banii. Să se descurce. Să dăm banii acolo unde este „nevoie”, pe criterii „sociale”, adică acolo de unde Sibiul nu are niciun beneficiu, nici de imagine, nici de valoare, în niciun fel. Să omorâm performanța, să egalizăm, deci.

  3. Gresit doamna! Banii incasati de Teatrul Radu Stanca merg la bugetul local, asa spune Legea Administratiei Publice Locale. Decizia Primariei de a da in august la rectificare suma incasata de Radu Stanca inapoi teatrului e una discutabila (dar legala, cum legala cum putea fi si repartitia banilor in alt sector).
    Interesant este insa ce au punctat cei de la Sibiu 100% – milioane de euro care merg anual din banul public la Radu Stanca si FITS. Daca Radu Stanca are incasari asa bune si mai are si sponsori, de ce nu se autofinanteaza? Banii economisiti se pot duce atunci spre alte domenii.

  4. Gresit doamna! Banii incasati de Teatrul Radu Stanca merg la bugetul local, asa spune Legea Administratiei Publice Locale. Decizia Primariei de a da in august la rectificare suma incasata de Radu Stanca inapoi teatrului e una discutabila (dar legala, cum legala cum putea fi si repartitia banilor in alt sector).
    Interesant este insa ce au punctat cei de la Sibiu 100% – milioane de euro care merg anual din banul public la Radu Stanca si FITS. Daca Radu Stanca are incasari asa bune si mai are si sponsori, de ce nu se autofinanteaza? Banii economisiti se pot duce atunci spre alte domenii.