primă istorică pentru jucătorii gazului dacă ajung în grupele europa league!

primă istorică pentru jucătorii gazului dacă ajung în grupele europa league!Meciul din această seară cu Austria Viena, din returul play-off-ului pentru grupele Europa League, este unul important din punct de vedere financiar pentru formaţia medieşeană, care îşi poate face în numai 90 de minute peste 40% din bugetul pentru sezonul în curs. Totodată, jucătorii vor primii fiecare câte 6.000 de euro pentru o eventuală calificare, conform prosport.

 Băieţii lui Pustai vor fi recompensaţi pe măsură în cazul în care vor ajunge în grupe. Un titular ar urma să primească în jur de 6.000 de euro, după ce au mai luat 2.000 de euro pentru că au trecut de KuPS şi 4.000 de euro pentru că au eliminat-o pe Mainz. “Nu confirm suma, dar pot să spun că o mare parte din banii pe care i-am încasa pentru calificarea în grupe vor reveni jucătorilor”, a precizat Ioan Horoba. Ar fi cea mai mare primă din istoria clubului pe care ar urma să o încaseze un jucător al Mediaşului.

 1,2 milioane de euro pentru club

 Directorul general Ioan Horoba spune că meciul e vital şi pentru viitorul lui Gaz Metan. “E important pentru imagine, viitor şi bugetul echipei. Pentru noi, o calificare în grupe echivalează cu una a Stelei sau a Rapidului în sferturile Europa League. 2-0 nu e un scor imposibil de obţinut”, susţine Ioan Horoba.

Din punct de vedere financiar, medieşenii pot aduce în numai 90 de minute în vistieria clubului peste 40% din bugetul pentru sezonul în curs.

“Dacă ne calificăm, cred că vom primi în jur de 1,2 milioane de euro. Asta pentru că nu avem o cotă deosebită ca echipă. Suma creşte sau scade în funcţie de câte cluburi din România se califică. Cu cât sunt mai multe formaţii, cu atât vor fi mai puţini bani”, mai spune oficialul ardelenilor.

“Dacă nu speram să ne calificăm, nu mai veneam la Cluj. Nu e o misiune imposibilă calificarea în grupe”, Cristi Pustai, antrenor Mediaş

“Vom încerca să jucăm ofensiv cu vienezii, că nu avem alte soluţii. Sper ca terenul de la Cluj să ne poarte noroc şi nouă, cum i-a purtat şi Stelei”, Cristi Pustai, antrenor Mediaş.

Meciul de la Cluj începe la ora 20.00 și este în direct pe Digisport 2.

Ultima oră

Comentariul meu