duminică are loc cel mai dur maraton de mountain bike din românia, la păltiniş

duminică are loc cel mai dur maraton de mountain bike din românia, la păltinişProCycling Geiger Team Sibiu se pregateste pentru a IV-a editie a celui mai dur maraton de Mountain Bike din Romania.Geiger Mountain Bike Challenge va avea loc la Sibiu in data de 21 august 2011.

GMC este o competitie de ciclism montan care se adreseaza atat sportivilor de performanta, cat si amatorilor dornici de a-si evalua performantele sportive si de a parcurge pe bicicleta un circuit turistic unic în Romania – parcurgerea unor trasee superbe, cu urcare pe varful Magura (vechiul drum al sasilor din Cisnadie) si urcare pana la cea mai inalta statiune din Romania (Paltinis) – in cadrul unui eveniment local de anvergura. Competitia este organizata de C.S. ProCycling in colaborare cu Primaria Sibiu, Ciclism.ro, magazinul ActionSport.ro, si cu sprijinul sponsorilor principali Geiger Transilvania, Ideal Bikes si Mapei România. Participantii la Geiger Mountain Bike Challenge sunt de mai multe tipuri. Unii participa pentru a caștiga. Altii isi testeaza limitele incercand sa termine o cursa, dar cei mai multi vin pentru placerea participarii la eveniment, pentru a fi alaturi de prieteni, pentru a putea discuta un an intreg despre cea mai grea cursa de maraton de MTB din Romania. Pana la 15 august, data limita a incrierilor on-line pe site-ul www.ciclism.ro, s-au anuntat 370 de participanti la categoriile Maraton si Semimaraton. La linia de start mai sunt disponibile 150 de locuri pentru cele 2 categorii mentionate anterior si 100 de locuri la categoria Family. Important este ca in 21 August aveti ocazia sa va testati limitele, aveti ocazia sa ajungeti la finalul celei mai dificile incercari, aveti ocazia sa fiti alaturi de noi la o sarbatoare a ciclismului. Organizatorii Geiger Mountain Bike Challenge au pregatit pentru cursa de anul acesta 3 distante de concurs, fiind un punct de referinta in peisajul concursurilor de ciclism montan.

 

  • Traseu A: Maraton – 90 km – cu o diferenta de nivel de 3.500 m – Sibiu, Parcul Sub Arini – Cisnadie – Varful Magura – Raul Sadului – Paltinis – Rasinari – Livada Cisnadioara – Prislop – Sibiu, Parcul Sub Arini.

  • Traseu B: Semimaraton – 45 km – cu o diferenta de nivel de 1.350 m – Sibiu, Parcul Sub Arini – Cisnadie – Varful Magura – Prislop – Livada Cisnadioara – Sibiu, Parcul Sub Arini.

 

  • Traseu C: Family – 20 km – traseu organizat special pentru a concura in familie, la care pot participa in echipa un copil si un parinte. Traseul Family a fost special conceput pentru viitorii campioni ai ciclismului, pentru a-i atrage pe copii sa practice acest sport. Parintii insotiti de un copil cu varsta de maxim 14 ani vor avea de parcurs un traseu de 20 km, pana in zona Cisnadioara.

 

Traseele de Semimaraton si Maraton par o nebunie pentru majoritatea oamenilor, dar nu si pentru participantii la Geiger Mountain Bike Challenge.

Editia a IV- a celui mai dur maraton de MTB din Romania, Geiger Mountain Bike Challenge este posibila datorita sponsorilor si colaboratorilor nostri – Primaria Sibiu, Geiger Transilvania, Ideal Bikes, Mapei Romania, Shimano, Power Bar, Redal Cafe, Boromir, Ciclism.ro, ActionSport.ro, Mbike, Freerider.ro, Sibiul.ro, Sibiu 100%, Men’s Health – carora le multumim pentru sprijinul si suportul acordat.

Programul GEIGER MOUNTAIN BIKE CHALLENGE

Evenimentul va avea loc in Sibiu, zona de Start / Sosire este Parcul Sub Arini, langa Stadion.

*Nota: Programul poate suferi modificari.

Sambata 20.08.2011

14:00 – 17:00 – amenajare zona Start / Sosire

17:00 – 21:00 – preluare numere + inscrieri la fața locului (in limita locurilor disponibile)

20:00 – 20:30 – ședința tehnica

Duminica 21.08.2011

07:30 – 09:00 – Preluare numere + inscriere “Family”

08:45 – 09:00 – Sedința tehnica

09:30 – Start “Maraton”, “Semimaraton”, “Family”

11:00 – Sosire “Family”

12:00 – Sosire “Semimaraton”

14:30 – Sosire “Maraton”

17:30 – Festivitate Premiere + Tombola

 

Ultima oră

Comentariul meu