tabără de meşteşuguri artistice tradiţionale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi

tabără de meşteşuguri artistice tradiţionale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţiComplexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, în perioada 24 – 28 august 2011,  cea de-a III-a ediţie a Taberei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale:  Fără limite – Împreună  întru Tradiţie.

Manifestarea este dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Astfel, la această ediţie, vor fi alături de noi Centrul Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi Diakoniewerk, Centrul de Consiliere, Sprijin şi Intervenţie Terapeutică şi Socială în Autism – Asociaţia Pasărea Phoenix, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi din Mediaş, Societatea de Binefacere Diakonia şi Fundaţia Un Copil, O Speranţă.

Participanţii vor avea ocazia să înveţe câteva dintre meşteşugurile tradiţionale: confecţionat măşti, obiecte din lut, păpuşi din aţă şi pictură pe sticlă. De asemenea, ei vor avea activităţi în aer liber, în spaţiul dedicat copiilor – ETNO TEHNO PARC,  unde li se vor prezenta machetele monumentelor aflate în muzeu, modul lor de funcţionare şi, nu în ultimul rând, vor  putea urmări demonstraţiile practice ale celor mai mici meşteşugari din cadrul Olimpiadei Naţionale Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, care se desfăşoară în aceeaşi perioadă în Muzeul în aer liber.

„Scopul nostru este ca,  prin intermediul acestei terapii ocupaţionale, copiii şi tinerii să îşi dezvolte încrederea în sine, spiritul de iniţiativă, abilităţile practice, lucrul în echipă şi comunicarea”, spun organizatorii evenimentului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii