video: vezi evenimentele culturale şi sportive din această lună

Luna august a pregătit sibienilor şi turiştilor evenimente în aer liber. Ultima lună de vară aduce publicului posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât se poate de variat. Muzica populară, concertele de muzică medievală, spectacolele de teatru, muzica rock, expoziţiile, parada portului popular, dar şi motocross-ul sunt doar câteva dintre atracţiile oferite.

1.Festivalul Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor.

Aflat în aceast an la cea de a 36-a ediţie, Festivalul Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor este unul dintre evenimentele de referinţă a vieţii culturale sibiene, care valorifică bogăţia şi diversitatea culturii tradiţionale, în plan internaţional.

În perioada 3-8 august 2011 Sibiul se transformă în citadela folclorului internaţional. Programul evenimentului este unul dintre cele mai variate şi include spectacole de folclor ale unor ansambluri româneşti din judeţele: Arad, Bacău, Oradea, Mureş, Timiş, Sibiu, dar şi a invitaţilor de peste hotare: Mexic, Serbia, Cipru, Bulgaria şi Grecia; seri tradiţionale, proiecţii de film, expoziţii, audiţii muzicale, workshop-uri, dar şi parada portului popular.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, cu sprijinul municipalităţii sibiene, a Consiliului Judeţean Sibiu şi a Cercului Militar Sibiu.

2.Etapa a V-a de Campionat Naţional Individual şi Cupa Sibiului la motocross.

La sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 6-7 august 2011, Moto-Cluburile EMA şi Black Ryders din Sibiu vor organiza Etapa a V-a de Campionat Naţional Individual la Motocross care include şi Cupa Sibiului.

Evenimentul se va desfăşura pe Dealul Guşteriţei, la monument, zilnic între orele 10 -16. La această competiţie vor participa 100 de piloţi din ţară şi străinătate pe un traseu de 1,9 km. Traseul a suferit modificări faţă de competiţiile anterioare, adăugându-se sărituri mai multe şi mai spectaculoase.

3.Festivalul ARTmania

În perioada 12-14 august 2011 va avea loc cea de-a șasea ediție a Festivalului ARTmania. Publicul are ocazia de a urmări concerte, expoziţii, workshop-uri, dar şi o expoziţie de motociclete Harley Davidson în Piaţa Mare.

Concertele vor avea loc în acest an în trei spaţii distincte: Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Sibiu Arena – un nou spaţiu de desfăşurare a evenimentelor în aer liber din apropierea Muzeului Astra – spaţiu amenajat într-o o bază militară dezafectată prin parteneriatul ARTmania şi Baumeister.

În Piaţa Mare publicul este aşteptat în zilele de 12 şi 13 august 2011 pentru a urmări concertele unor trupe internaţionale de renume ale scenei rock: Lacrimas Profundere, Helloween și Tarja, Republica, Sonata Arctica și Lacuna Coil.

Pe toată perioada de desfăşurare a evenimentului, Piaţa Mică este gazda ARTmania Festival & Granini Refreshing Area unde publicul larg se va putea răcori cu fructe proaspete şi muzică mai uşoară. Pe scenă vor urca: Flavius, cel mai priceput toboşar junior (11 ani), trupa Aeternum din Sibiu, Classic Beat Orchestra şi Intermezzo Cvartet.

Pe scena Tuborg Sound din spaţiul Sibiu Arena vor concerta şapte trupe din România:  Interitus Dei din Constanţa, Guerrillas şi Truda din Cluj, Monarchy şi Reckoning din Bucureşti, Ethernus din Baia Mare, Heavy Duty din Sibiu. Pe perioada de desfăşurare a festivalului va funcţiona în acest spaţiu şi un camping, o parcare, o zonă de entertainment, expoziţii şi workshop-uri.

4.Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane”.

Ajuns în acest an la cea de a 11-a ediţie, Festivalul Medieval Cetăţi Transilvane se desfăşoară în perioada 26 – 28 august 2011 sub tema „Cronici” şi prin sloganul „File de poveste” invită publicul să descopere Sibiul ca oraş cu poveşti medievale.

Ediţia din acest an se desfăşoară în premieră într-o singură locaţie, Piaţa Mare, aici fiind montate toate elementele de decor precum şi scena de spectacole. Nu va lipsi nici iarmarocul inspirat din perioada evului mediu la care sunt invitaţi artizani, breslaşi şi comercianţi cu produse specifice perioadei medievale.

Ca în fiecare an publicul va putea urmări spectacole de teatru, dans, muzică, animaţie stradală, toate cu specific medieval. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 26 august 2011, la ora 21 cu parada festivalului, urmată de un concert susţinut de trupa de muzică medievală Drachenmond din Germania.

 

Ultima oră

Comentariul meu