video rezumat - gaz metan, în play-off-ul europa league! pleşca a apărat două penalty-uri în victoria cu 5-4 cu mainz

Cel mai important meci din istoria Gazului a picat cum nu se putea mai prost pentru trupa lui Pustai. La patru zile după cea mai usturătoare înfrângere de la revenirea în Liga I (0-5 cu Dinamo), fără vedeta Eric, plecat din proprie iniţiativă de la echipă, şi Pârvulescu accidentat, Gazul trebuia să elimine Mainz, locul 5 în Bundesliga, după 1-1 în tur.

Pustai a băgat pe teren aproape toţi fundaşii pe care îi avea la dispoziţie, ţintind un 0-0 ce ducea Gazul mai departe. Doar cu Roman şi Bawab, atacul Gazului a fost steril şi fără forţă, chiar dacă medieşenii au început curajos.
Nemţii au jucat cu calmul şi meticulozitatea ce îi caracterizează şi, chiar dacă nu jucau „tiki-taka”, au lăsat impresia că deţin controlul total. Au împins uşor jocul spre poarta lui Pleşca până când pasa lungă a lui Svensson l-a găsit în careu pe Risse, care nu a iertat (31). Speranţele de 0-0 se epuizaseră, ca şi moralul trupei lui Pustai, doar intervenţiile salvatoare ale lui Pleşca la şuturile lui Ujah (33), Risse şi Soto (38) menţinând rezultatul.

Pustai i-a introdus la pauză pe Liţu şi Ciprian Petre, iar atacurile Gazului au căpătat energie. Germanii au rămas periculoşi, dar Pleşca a blocat din nou şutul lui Ujah (53) şi devierea lui Allagui (56).

video rezumat - gaz metan, în play-off-ul europa league! pleşca a apărat două penalty-uri în victoria cu 5-4 cu mainzNoua vedetă a Gazului

Eroul din tur, Bawab, a readus Gazul în joc şi la Mediaş, după ce a marcat cu capul, la capătul unui corner (61). În faţa unui stadion care se ridica în picioare la fiecare contraatac al Gazului, până şi nemţii au ajuns să se precipite. Caligiuri a tras la o palmă de bara lui Pleşca (71), iar lobul lui Soto a mers peste (79).
Tensiunea a fost maximă când s-a trecut în prelungiri. Nemţii au continuat să preseze şi să creeze pericol la poarta lui Pleşca, în timp ce trupa lui Pustai a încercat să predea lecţia contraatacului. Tot stadionul şi-a ţinut răsuflarea la şutul lui Risse din careu, care a mers peste poartă (94), iar Pleşca a fost iarăşi salvator la încercarea lui Sliskovic din careul mic (108).
La loviturile de departajare medieşenii au avut nervii mai tari. Pleşca a fost fantastic, a apărat două penalty-uri, în timp ce coechipierii săi au ratat doar unul, prin Liţu.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Trtovaci (A. Muntean ’82), Fl. Lazăr, Khubutia, Markovici (C. Petre ’46) – Hoban, Breeveld, Todea, Buzean – Bawab, D. Roman (Liţu ’46). Antrenor: Cristian Pustai.

FSV Mainz: Wetklo – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech (Sliskovici ’91) – Polanski, Baumgartlinger, Soto – Ivanschitz (Caligiuri ’64) – Risse, Ujah (Allagui ’54). Antrenor: Thomas Tuckel.

Cartonaşe galbene: Buzean ’49, Trtovaci ’64, Plesca ‘111 / Baumgartlinger ’24, Polanski ‘114.

Arbitri: Tamas Bognar – Oszkar Lemon, Peter Berettyan – Roland Veizer (toţi Ungaria).

Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14.30. Partidele din play-off-ul Ligii Europa se vor disputa la 18 august (turul) şi 25 august (returul).

Ultima oră

Comentariul meu