video: în luna august se finalizează o serie de lucrări la străzi

video: în luna august se finalizează o serie de lucrări la străziLucrările pe primul tronson al străzii Justiţiei se apropie de finalizare. Joi, 4 august, va fi turnat stratul de uzură pe această porţiune şi vor fi efectuate marcajele. Pe cel de-al doilea tronson, situat între strada Zaharia Boiu şi Bulevardul Victoriei, trotuarele au fost deja betonate şi au fost montate noile borduri.

Lucrările la carosabil pe acest tronson vor începe după ce va fi deschisă circulaţia pe primul tronson.

Strada Ştefan cel Mare are trotuare noi. DPC va finaliza în acestă săptămână reabilitarea trotuarelor de pe tronsonul dintre strada Revoluţiei şi strada Vasile Aron. Aceste lucrări s-au impus în parte datorită intervenţiilor pe care compania de gaz le-a avut pe această stradă, reţeaua nouă de gaz fiind amplasată în trotuare.

Pe strada Henri Coandă, pe tronsonul dintre strada Semaforului şi sensul giratoriu de la joncţiunea cu drumul care face intrarea în centură, s-a decopertat stratul asfaltic de suprafaţă. Miercuri, 3 august, s-a turnat uzura pe prima bandă urmând să se toarne pe cealaltă bandă în următoarele zile.

Lucrările de pe strada Constantin Noica se apropie de final. Este vorba de lucrările de pe tronsonul dintre Bulevardul Vasile Milea şi strada Revoluţiei. În aceste zile se va turna stratul de binder, apoi se vor ridica căminele de cotă şi la final va fi aşternut ultimul strat asfaltic. Constructorul estimează că acest tronson va fi redat traficului în jurul datei de 15 august.

Şi pe strada Lungă lucrările se apropie de finalizare pe tronsonul dintre sensul giratoriu de pe strada Rusciorului şi strada Ţiglarilor. Pe această porţiune s-a turnat deja binderul, troutarele sunt la stadiul de beton, iar parcarea verde a fost deja amenajată. În prezent constructorul lucrează la ridicarea la cotă a căminelor urmând ca săptămâna viitoare să fie turnat ultimul strat asfaltic. Se lucrează în paralel şi pe aleea din zona Şcolii nr. 18. Lucrările pe întreg tronsonul vor fi finalizate în aproximativ 10 zile.

Pe strada Nouă, constructorul DPC a finalizat lucrările în proporţie de 75% şi estimează că finalul acestor lucrări va fi spre sfârşitul acestei luni.

Şi prelungirea drumului secundar 7 din Zona Industrială Vest va fi finalizat în a doua jumătate a acestei luni. Se lucrează la amplasarea bordurilor şi la amenajarea trotuarelor.

Circulaţia s-a deschis pe strada Nicolaus Olahus. Odată cu finalizarea lucrărilor la un obiectiv privat situat pe această cale, care a ocupat trotuarul şi două benzi de circulaţie, traficul s-a redeschis în această zonă. Astfel, şoferii vor putea folosi şi această bandă pentu a circula dinspre Piaţa Aurel Vlaicu spre strada Şcoala de Înot. Municipalitatea a amplasat deja semnele de circulaţie şi urmează să refacă şi marcajele din intersecţie.

Modificări în trafic în intersecţia Bulevardul Vasile Milea – strada Semaforului. Municipalitatea a amplasat în această zonă un semafor pentru cei care virează la stânga dinspre Bulevardul Vasile Milea spre strada Semaforului. De asemenea, cei care vin dinspre Vâlcea şi vor să vireze dreapta spre strada Semaforului vor trebui să respecte semaforul instalat.

Lucrări în continuare

Continuă şi lucrările pe strada Ţiglarilor, în zona de blocuri de la capătul acestei străzi . Săptămâna trecută s-a finalizat tronsonul dintre Record şi strada Constructorilor prin turnarea stratului de binder. Lucrările vor fi finalizate pe această stradă în jurul datei de 15 august.

Pe strada Viitorului lucrările au avansat într-un ritm bun. Se lucrează la montarea bordurilor şi a început instalarea gurilor de scurgere dinspre strada Moara de Scoarţă spre strada Smighelski.

La noul pod peste Cibin au fost finalizate toate coloanele şi se continuă lucrările la structurile de rezistenţă ale podului.

Pe strada Luarea Bastiliei reţeaua de canalizare este aproape finalizată. Au început lucrările la infrastructura drumului şi în paralel la reţeaua de gaz.

Pe strada Smârdan se lucrează la reţeaua de apă potabilă, iar în paralel se lucrează la reţeaua de gaz.

Pe strada A. Saligny s-a finalizat reţeaua de apă şi canalizare, s-a finalizat aşternerea stratului de balast şi se lucrează la infrastructura drumului. Montarea  noilor borduri este aproape de final.

Pe strada Horia reţelele de apă şi canal sunt finalizate, iar infrastructura de drum este în curs de execuţie, fiind deja aşezat primul strat de balast.

Pe strada Sturza reţelele de apă şi canal sunt finalizate. Urmează să fie amenajate căminele de vane şi a început deja săpătura generală pentru refacerea infrastructurii rutiere.

Pe strada Cloşca s-a finalizat reţeaua de apă şi se lucrează la reţeaua de canalizare, iar pe străzile Agricultorilor şi Cimitirului se lucrează la reţeaua de apă.

Compania deţinătoare a reţelelor de electricitate continuă lucrările pe Calea Turnişorului.

 

Ultima oră

Comentariul meu