Primele două proiecte din PIDU din municipiul au obţinut o finanţare de 1 milion de euro

Primele două proiecte din PIDU din municipiul au obţinut o finanţare de 1 milion de euroPrimarul Klaus Iohannis împreună cu directorul general ADR Centru, dl. Simion Creţu, au semnat marţi, 2 august 2011, contractul de finanţare pentru primele două proiecte depuse de Primăria Sibiu la ADR Centru ca parte a  Planului Integrat de Dezvoltare Urbană: „Modernizare strada Faurului” şi „Modernizare centru recuperare si reabilitare copii cu handicap Aleea Streiu, Nr. 8, Sibiu”.

Proiectul „Modernizare strada Faurului” are o valoare totală de 1.935.584,21 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.500.224,23 lei, contribuţia municipiului Sibiu este de 435.359,98 lei, din care 30.616,82 lei contribuţia proprie la cheltuielile eligibile şi 404.743,16 lei cheltuieli neeligibile.

Proiectul prevede finanţarea lucrărilor de reabilitare a acestei străzi situate în Oraşul de Jos. Structura rutieră, stratul de asfalt, locurile de parcare şi trotuarele vor fi refăcute pe întreaga lungime a străzii. Constructorul care va câştiga licitaţia pentru aceste lucrări va crea şi noi locuri de parcare. Proiectul include şi o serie de lucrări la reţelele de utilităţi publice: va fi reabilitată reţeaua de distribuţie de apă potabilă pe tronsonul cuprins între Strada Turnului şi strada Ocnei, se va realiza o reţea de canalizare pluvială, iar sistemul de iluminat public va fi modernizat prin amplasarea de stâlpi metalici de iluminat.

Proiect pentru 60 de copii beneficiari

Beneficiarii celui de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul –  „Modernizare centru recuperare si reabilitare copii cu handicap Aleea Streiu, Nr. 8, Sibiu” – sunt 60 de copii şi părinţi aflaţi în situaţii de risc social, 28 de copii cu handicap neuro-psiho-motor şi familiile lor şi 22 de copii cu afecţiuni din spectrul autist împreună cu familile lor.

Proiectul presupune reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii existente, reabilitarea zonei principale de acces, crearea de facilităţi pentru persoanele cu handicap, amenajarea unei scări de acces şi a unui lift poziţionate pe exteriorul clădirii şi înlocuirea ferestrelor. Pentru o mai bună funcţionalitate a clădirii sunt prevăzute lucrări de recompartimentare, reabilitarea şi reamenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea podelelor, lucrări de hidroizolaţie şi izolaţie termică exterioară, montarea unui sistem video de securitate şi zugrăveli.

O parte din fondurile obţinute pentru acest proiect vor fi folosite şi pentru lucrări la instalaţii: montarea unei centrale termice proprii, înlocuirea obiectelor sanitare, înlocuirea instalaţiei electrice, înlocuirea sistemului de iluminat şi montarea unei instalaţii de aer condiţionat.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni de la data semnării contractului de finanţare. Valoare totală a proiectului este de 2.166.433,16 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă se ridică la 1.581.843,78 lei. Contribuţia municipalităţii sibiene în proiect este de 584.589,38 lei, din care: contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile – 32.282,53 lei şi contribuţia solicitantului la cheltuielile neeligibile – 552.306,85 lei.

Ultima oră