întâlnire emoționantă pentru foști polițiști de la judiciar din sibiu

întâlnire emoționantă pentru foști polițiști de la judiciar din sibiuArc peste timp” este sintagma sub care cadrele de poliţie judiciară, active şi în rezervă, s-au reunit astăzi, 29 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.  Prima întâlnire de acest gen organizată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu a stat sub semnul emoţiilor, atât din partea ofiţerilor de judiciar aflaţi acum în pensie, cât şi a celor activi. Aproximativ 80 de poliţişti, activi şi în rezervă, au participat la această întâlnire.

Această reuniune a fost presărată atât cu momente emoţionante, în care poliţiştii au adus un omagiu, au depus o floare şi au ţinut un moment de reculegere în memoria ofiţerilor de judiciar decedaţi, 2 dintre aceştia fiind şi eroi ai Revoluţiei din ’89, cât şi cu momente de aducere aminte şi întoarcere în timp la perioada în care ofiţerii de judiciar aflaţi acum în pensie au lucrat în această instituţie.

În alocuţiunea de deschidere a întâlnirii, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, domnul comisar de poliţie Tiberiu – Iulian IVANCEA, a mărturist faptul că a primit cu multă bucurie propunerea grupului de iniţiativă de a organiza această întâlnire a generaţiilor de judiciarişti, precizând faptul că întreaga echipă de conducere a inspectoratului le apreciază profesionalismul, sesizând mutaţiile conceptuale, organizatorice şi structurale ce s-au produs în domeniul poliţiei judiciare, prin care au reuşit performanţa de a ridica profesia la rangul de măiestrie.

Tuturor poliţiştilor judiciarişti aflaţi la pensie le-au fost înmânate diplome de excelenţă, iar domnului mr (r) Gheorghe BRATU, cel mai vârstnic judiciarist, şeful inspectoratului i-a înmânat o diplomă de excelenţă însoţită de o plachetă, în semn de respect şi consideraţie pentru întreaga activitate desfăşurată.

În discursul său, domnul mr (r) Gheorghe BRATU i-a felicitat pe cei care au iniţiat această întâlnire, mulţumindu-le pentru ocazia care le-a fost oferită de a crea o punte de legătură între generaţiile de poliţişti de judiciar.

Nu în ultimul rând, încărcată de emoţie a fost şi alocuţiunea actualului şef al Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu – domnul comisar şef de poliţie Bogdan DRAŞOVEANU, care a ţinut să le mulţumească poliţiştilor în rezervă pentru profesionalismul şi devotamentul cu care i-a învăţat „meseria” de judiciarişti pe cei tineri, asigurându-le astfel dezvoltarea profesională.

Întâlnirea a fost apreciată de toţi cei prezenţi, fiind exprimată dorinţa de a fi permanentizată şi poate chiar extinsă şi la nivelul altor specialităţi poliţieneşti.

Ultima oră

Comentariul meu