Școală de lideri în pub. În Crispus Pub la Sibiu

Școală de lideri în pub. În Crispus Pub la SibiuCum să fii un lider mai bun? Cum să comunici mai bine? Cum să scrii un proiect cât mai bun? Cum să fii eficient într-o echipă sudată? Șaizeci de tineri sibieni au aflat răspunsul la aceste patru întrebări. Și nu s-au plictisit deloc.

Organizația Neguvernamentală de Tineret CRISPUS Sibiu a organizat traininguri prin metode non-formale pentru sibieni de până în 35 de ani. Sesiunile, conduse de traineri profesioniști, s-au desfășurat sub forma unor jocuri interactive și au avut loc într-un spațiu cu totul neobișnuit pentru o școală: mesele și spatiul dintr-un pub. Crispus Pub. Atât locația, cât și modul de predare i-au ajutat pe tineri să se elibereze de inhibiții și să participe activ la propria lor formare.

Proiectul ACTIVEAZĂ-te!, finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și sponsorizat de SC FUTURE CAPITAL SRL, s-a desfășurat în perioada 25.05.2011-25.07.2011, atingând prioritatea participării economice – stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic și social.

Prin numele său, „ACTIVEAZĂ-te!” proiectul a lansat un apel, o provocare pentru toți tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care doresc o alternativă de petrecere a timpului liber și sunt atrași de educația non-formală. Nu mai puțin de 60 de tineri au răspuns “prezent” apelului nostru, înscriindu-se la unul dintre cele patru module de training: comunicare, leadership, lucru în echipă, management de proiect și antreprenoriat social.

„Activitățile proiectului sporesc gradul de implicare în viața comunității atât din punct de vedere lucrativ, cât și din punct de vedere al voluntariatului, de dezvoltare personală, relaționare, comunicare.

Tinerii au fost formați, responsabilizați și încurajați în a-și dedica timpul activităților de voluntariat, animație și implicare socială. Beneficiile pot fi multiple: oportunități de training în dezvoltare personală, abilități practice și animație; câștig de experiență, învățarea de lucruri noi și formarea deprinderilor utile; petrecerea timpului liber într-un mod folositor pentru ei și comunitatea în care trăiesc; realizarea de noi contacte care pot fi de folos de-a lungul activităților sau carierei lor”, spune managerul de proiect, Loredana Helici.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică