finanţatorul din peluza voinței sibiu. vezi povestea incredibilă a fanului care a premiat pe sibieni egalul cu steaua

finanţatorul din peluza voinței sibiu. vezi povestea incredibilă a fanului care a premiat pe sibieni egalul cu steauaFanul Voinţei Sibiu a devenit cel mai nou finanţator din fotbalul românesc, după ce a şocat pe toată lumea cu gestul neobişnuit pentru un suporter de a premia marcatorul echipei favorite.

Sibienii îşi trăiesc un vis interzis timp de 15 ani. Voinţa a readus Sibiul în Liga I, iar pe unii suporteri această reuşită i-a făcut să iasă din tiparele unui consumator de fotbal din România. Dumitru Căpăţână e suporterul-model cu care se mândreşte Voinţa. În ’82 a plecat în SUA, dar s-a întors în această vară pentru a vedea pe viu primul meci al Sibiului în Liga I. “Sunt suporter de mai mulţi ani. Am ţinut cu Inter Sibiu şi Şoimii Sibiu. La ultima chiar cotizam lunar când lucram în ţară. Iubesc fotbalul şi iubesc Sibiul. Am văzut meciurile din Liga a II-a pe internet, dar mi-am spus că trebuie să fiu prezent la primul meci din Liga I”, se prezintă Dumitru Căpăţână.

“Aveam pregătiţi 500 de dolari”
La meciul cu Steaua a ţinut să fie pe stadion şi mai mult s-a gândit să facă ceva mai mult pentru echipă decât să plătească un simplu bilet la meci. Şi-a pus în gând să premieze jucătorii sibieni care vor înscrie. “Aveam pregătiţi 500 de dolari pentru 5 goluri. Am mers la vestiar după meci şi i-am 100 de dolari căpitanului Grigore. I-am spus să-i dea banii lui Neguţ”, povesteşte suporterul Voinţei, care îşi motivează gestul cât se poate de simplu: “Din dragoste pentru fotbal. Mi-au făcut o mare bucurie”.

“Vreau să cotizez lunar”
Neguţ l-a invitat pe fanul-finanţator la stadion şi i-a mulţumit. Dumitru Căpăţână le-a spus însă jucătorilor că va mai face astfel de gesturi şi a pregătit câteva sute de dolari şi pentru partida cu Astra. “O să premiez din nou marcatorul. Sper să dau cât mai mulţi bani”, spune românul stabilit în SUA. Din pensia sa e hotărât să finanţeze echipa. “Mă întorc în America şi o să vorbesc cu cei din comunitatea română din Michigan să cotizăm lunar la clubul Voinţa. Eu voi trimite cu siguranţă 100 de dolari în fiecare lună. Mi-ar plăcea să pot cumpăra şi acţiuni”, spune Dumitru Căpăţână, care ceartă adevăraţii finanţatori din fotbal: “Sunt rari cei care finanţează din dragoste. Majoritatea se gândesc la profit”. sursa – prosport.ro

“Îi mulţumesc mult. Sunt primii bani pe care îi iau în Liga I
Radu Neguţ, atacant Voinţa Sibiu

“O să mai premiez jucătorii. Iubesc fotbalul şi iubesc Sibiul. E greu să stai departe de ţară
Dumitru Căpăţână, suporter Voinţa Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu