350 de vehicule verificate la acţiunea „bus” de către poliţişti

350 de vehicule verificate la acţiunea „bus” de către poliţiştiPe linie de poliţie rutieră au fost constatate 63 de abateri de la normele rutiere, fiind aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale şi întocmit un dosar penal (dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui conducător auto era suspendat).

Aşa cum informam la începutul acestei săptămâni, în perioada 25-31 iulie a.c., sub denumirea ACŢIUNEA BUS, pe toate sectoarele de drum naţional şi judeţean din Sibiu, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni preventive ce vizează reducerea victimizării prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Acţiunile sunt desfăşurate împreună cu reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române – Secţia Sibiu, C.N.A.D.N.R. şi Registrului Auto Român  – Secţia Sibiu.

În primele două zile ale acestei acţiuni, respectiv 25 şi 26 iulie a.c., poliţiştii rutieri au verificat un număr de 351 de vehicule destinate transportului public de persoane. Dintre acestea, 30 de vehicule erau înmatriculate în străinătate.

Pe linie de poliţie rutieră au fost constatate 63 de abateri de la normele rutiere, fiind aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale şi întocmit un dosar penal (dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui conducător auto era suspendat).

Au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, astfel:

19 sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă;

17 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză;

8 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiuni tehnice;

6 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa unor documente necesare îndeplinirii activităţii sau ale conducătorului auto;

12 sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri.

Ultima oră

Comentariul meu