Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu își cumpără limuzină de 105.000 euro!

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu își cumpără limuzină de 105.000 euro!Potrivit unui anunț de participare publicat la licitație publicat astăzi (vezi foto mai jos), Universitatea din Sibiu vrea să achiziționeze UN autoturism în valoare de 360.000 de RON (fără TVA). Adică 105.000 euro.

Cine a zis că învățămîntul românesc o duce prost s-a înșelat foarte tare. Da, ce-i drept, studenții și elevii noștri sînt din în ce mai proști, dar punem pariu că există cel puțin un loc din care situația asta nu pare așa gravă. Unde e locul ăsta? Pe bancheta din spate a unei limuzine de peste 100.000 de euro. Pe supermașina asta și-o vor cumpăra șefii Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Potrivit unui anunț de participare publicat la licitație publicat astăzi (vezi foto mai jos), Universitatea din Sibiu vrea să achiziționeze UN autoturism în valoare de 360.000 de RON (fără TVA). Adică 105.000 euro.

Nu putem să vă spunem exact ce-au făcut oamenii ăștia ca să merite să se regaleze în halul ăsta, dar putem să vă spunem cum vor să fie limuzina pe care și-o vor cumpăra. În primul rînd, foarte puternică. Conform caietului de sarcini (vezi documente la finalul articolului), mașina trebuie să aibă maxim 260 de cp și 3.000 cmc. Ca să strunească puterea asta, ei s-au gîndit că ar fi foarte utilă “tracțiunea integrală” și au trecut-o și p-aia în caietul de sarcini. În rest, pe lista de opționale avem o grămadă de chestii foarte utile: navigație, senzori de parcare, camere video pentru mersul cu spatele, avertizor pentru vehicule aflate în unghiul mort al oglinzilor, xenoane și sistem de avertizare în cazul depășirii benzii de rulare.

Audi A6, A8, Mercedes S sau BMW seria 7

Acum, pentru că noi sîntem foarte drăguți, le facem bugetofagilor ăstora iubitori de lux pe pe banii noștri și niște recomandări de limuzine pe care merită să dea banii. Începem în ordine alfabetică cu Audi A8. Versiunea de 3.000 de cmc și 250 de cp ar costa cam 99.500 de euro, zic oamenii de la Topgear.ro. Desigur, dacă vor să facă economie, pot să se coboare la un Audi A6. De 105.000 de euro pot să-și ia unul cu dotări foarte bune și să le mai rămînă și ceva bani. De asemenea, profesorii noștri dragi și-ar mai putea lua Mercedes Clasa S sau BMW Seria 7 de banii pe care îi au la dispoziție. Desigur, și la ultimele două, ei s-ar putea mulțumi cu versiuni mai ieftine ale mărcilor, gen E Class sau Seria 5. În rest, rămîne după cum ați văzut: ai carte, ai parte de limuzină de 100.000 de euro.

sursa – kamikaze.ro

 

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu își cumpără limuzină de 105.000 euro!

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu își cumpără limuzină de 105.000 euro!

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu își cumpără limuzină de 105.000 euro!

Ultima oră

Comentariul meu