eleva din cluj cu 10 la bac a intrat la academia forţelor terestre din sibiu

eleva din cluj cu 10 la bac a intrat la academia forţelor terestre din sibiuLucia Răşinar, una din elevele din Cluj care a luat Bacalaureatul cu zece, a fost admisă la instituţia în care visa să înveţe: Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Lucia a intrat cu 9.65, fiind clasată a şasea pe lista care cuprindea aproximativ 1.000 de candidaţi.

Lucia şi-a propus să devină ofiţer psiholog, aşa că ar vrea să dea examen şi la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai. Pentru a fi admisă la Academie, tânăra a dat examene la limba engleză, matematică şi psihologie.

La matematică, proba care i-a îngrozit pe majoritatea celor care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea din iunie 2011, Lucia Răşinar a fost notată cu nota 9.80, iar la psihologie, una dintre materiile preferate ale tinerei, nota este 9.50.

„Sunt note foarte bune. Subiectele au fost captivante şi au necesitat atenţie sporită, dar dacă te-ai pregătit cum trebuie nu se putea să-ţi ridice probleme”.

Din elev de liceu, cadet la Academia Forţelor Terestre

Lucia nu se teme de viaţa de militar pe care va trebui să o ducă de la 1 octombrie, când încep cursurile Academiei Forţelor Terestre. Ideea de a deveni ofiţer i-a venit la începutul clasei a 11-a, când a auzit la radioul din maşină o reclamă a Ministerului Apărării, în care erau prezentate avantajele carierei de ofiţer.

„Până atunci aveam tot felul de idei despre ce vreau să devin. După ce am auzit acea reclamă am început să mă gândesc serios la această meserie şi la faptul că vreau să devin ofiţer psiholog. De atunci mi-am pus în minte această dorinţă şi s-a împlinit”.

Pe tânăra de 19 ani nu o înspăimântă nici ideea că trebuie să poarte uniformă militară, nici faptul că trebuie să ducă o viaţă cazonă, cu trezit la 5.30 şi stingerea la 22.00.

„Mă voi obişnui cu toate astea. Dacă îţi place ce faci nu poţi decât să te obişnuieşti. M-am gândit şi eu la treburile astea, dar acesta este drumul pe care am pornit şi pe care îl voi urma cu plăcere”, a mai spus Lucia.

sursa: evz.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu